Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Obměněnému kádru Jablonce bude i nadále šéfovat Rada. Prodloužil o další rok

Příští týden mu měla vypršet smlouva, a tak bylo na čase prodloužení kontraktu. Trenér Petr Rada zůstává nadále v Jablonci. Severočeský klub s šedesátiletým koučem, který má za sebou i působení u české reprezentace, prodloužil smlouvu do konce června 2020.

Petr Rada na tiskové konferenci
zdroj: ZUMA autor: Hennadii Minchenko

Rada přišel do Jablonce loni v lednu, kdy nahradil Zdeňka Kluckého. Severočeský celek, který už zkušený kouč vedl v letech 2003 až 2007, pod jeho vedením v uplynulé sezoně obsadil čtvrté místo a zajistil si účast ve druhém předkole Evropské ligy. V něm narazí na Pjunik Jerevan, nebo Škupi Skopje.

V Evropské lize se Jablonec představil také v uplynulém ročníku a v základní skupině s Dynamem Kyjev, Rennes a Astanou obsadil s pěti body poslední čtvrté místo.

Rada kromě Jablonce působil jako trenér také ve Slavii, v Plzni, Teplicích, Liberci, Jihlavě, Příbrami nebo ve Spartě. Od července 2008 do dubna 2009 vedl také českou reprezentaci. Původní smlouva měla bývalému československému reprezentantovi na severu Čech vypršet příští týden.

V kabině Jablonce došlo před zahájením letní přípravy k zemětřesení. Zejména v obranných řadách kádr notně prořídl – do Slavie totiž přestoupili Tomáš Holeš s Davidem Hovorkou, další zadák David Lischka odešel do Sparty a po hostování skončil také Ukrajinec Eduard Sobol. Čtvrtý tým uplynulého ligového ročníku naopak posílili na hostování ze Slavie ofenzivní hráči Janové Sýkora s Matouškem a připojil se k nim také stoper Jakub Jugas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články