Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Marné čekání na gól stačilo Příbrami k udržení v lize na úkor Brna

V zápase o všechno gól nepadl. A to stačilo fotbalistům Příbrami, kteří v baráži v úvodním zápase remizovali v Brně 3:3, k udržení v první lize. Na svém stadionu pak byli lepší hlavně v prvním poločase. Brňanům zase patřila druhá půle, ale i tak budou muset strávit další sezonu ve druhé lize. 

První střela přišla až ve 29. minutě. Domácí záložník Polidar napřáhl zpoza vápna, ale minul branku. O čtyři minuty později si brněnský gólman Floder poradil s přímým kopem Rezka, který zamířil doprostřed branky. V závěru poločasu vyrazil Floder Květovu přízemní střelu z dálky na roh.

Brno se začalo tlačit dopředu až ve druhém poločase, stoprocentní šanci si však vytvořit nedokázalo. "Nevím, kolik střel měli oni. Doufali jsme, že nějaká šance se vytvoří a že můžeme dát gól třeba v 90. minutě. Nechtěli jsme inkasovat. Měli jsme tam náznaky, ale nedokázali jsme to využít tak, abychom to dotáhli do vyložené šance nebo gólu," řekl nejlepší střelec Zbrojovky v sezoně, útočník Lukáš Magera.

Hned v úvodu druhé půle vystřelil hostující Štepanovský z hranice vápna, mířil však mimo. Po hodině hry přilétla na trávník ze zaplněného hostujícího "kotle" i přes varování pořadatele pyrotechnika a hra byla na chvíli přerušena.

V 65. minutě si nejlepší střelec Zbrojovky Magera zpracoval míč a pohotově zakončil, gólman Kočí však nemusel zasahovat.

V 70. minutě musel být zápas znovu přerušen kvůli světlicím, které z hostujícího sektoru přilétly na trávník. Brněnští hráči Šumbera s Eismannem postupně zamířili ke "kotli" a žádali fanoušky, aby se uklidnili.

Brňané se tlačili za vítězným gólem, ale v koncovce se jim nevedlo. V 83. minutě hlavičkoval hostující Zinkl po rohovém kopu pouze do náruče Kočího a poté Růsek v dobré pozici pálil vedle.

Po závěrečném hvizdu rozhodčího došlo ke strkanici mezi hráči. 

Po utkání ukončil profesionální kariéru domácí záložník Rudolf Skácel. Mistr Evropy do 21 let z roku 2002 však do hry nezasáhl a zůstal jen na lavičce.

Baráž o účast v první fotbalové lize - odvetné utkání:

1. FK Příbram - Zbrojovka Brno 0:0

Rozhodčí: Ardeleanu - Moláček, Myška. ŽK: Květ, Kočí - Šumbera, Magera, Eismann. První zápas 3:3, udržela se Příbram.

Příbram: Kočí - Nový, Kodr, Tregler, Antwi - Květ (69. Jablonský), Soldát - Polidar (74. Keita), Rezek, Matoušek (90.+2 Chaluš) - Fantiš. Trenér: Nádvorník.

Brno: Floder - Sukup, Šural, Kryštůfek, Eismann - Štepanovský (83. Zikl), Bariš, Růsek, Šumbera (78. Vintr) - Škoda (30. Přichystal) - Magera. Trenér: Šustr.

Roman Nádvorník (trenér Příbrami): "Byl to zápas dvou poločasů. Začali jsme  dobře. Měli jsme územní převahu, 6:2 na střely pro nás, takže si myslím, že jsme v prvním poločase byli lepším mužstvem. Kontrolovali jsme zápas. Ve druhém poločase na nás trochu dolehla tíha okamžiku, že jsme blízko udržení. Malinko nám to svazovalo nohy a Brno se dostalo trošičku víc do hry, než jsme si přáli. Úkol byl jednoznačný, chtěli jsme dát ve druhém poločase gól, abychom se uklidnili. Bohužel se nám to nepovedlo a kvůli tomu to bylo drama až do poslední minuty."

Pavel Šustr (trenér Brna): "První poločas jsme nehráli tak odvážně, jak jsme chtěli. Byli jsme více zaměření na defenzivu, nedostávali jsme se tolik do hry. Druhou půlku jsme hru zlepšili, dostali jsme se do několika zajímavých situací, dostali jsme soupeře malinko pod tlak. Na to, abychom vstřelili branku, to bylo ještě málo. Kvůli tomu skončil zápas 0:0."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články