Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavii pomůže v derby i severní tribuna. Disciplinárka upustila od trestu za výtržnosti

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace vyhověla žádosti Slavie a podmínečně upustila od druhé části trestu za výtržnosti fanoušků. V nedělním derby se Spartou, po němž sešívaní převezmou mistrovský pohár, se proto budou moci spolehnout na mohutnou podporu severní tribuny. Klub z Vršovic, který měl uzavřenou tribunu, kde sídlí "kotel", ve středečním utkání s Jabloncem, bude v podmínce až do konce roku.

Fanoušci Slavie na stadionu v Edenu
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Fanoušci Slavie v posledních třech domácích duelech prokázali, že lze fandit bez pyrotechniky nebo jiných závažných excesů, a na kvalitu jejich divácké podpory to nemělo vliv. Byla tak splněna podmínka definovaná disciplinárním řádem, že potrestaný v době výkonu trestu svým chováním prokázal, že dalšího výkonu tohoto trestu již není třeba," uvedl předseda disciplinární komise Richard Baček.

Slávisté byli po opakujících se prohřešcích fanoušků v podmínce a po semifinále domácího poháru se Spartou, které se hrálo před necelým měsícem, jim disciplinárka změnila trest na nepodmíněný. Vedle uzavření severní tribuny jim komise uložila pokutu 100 tisíc korun.

Slavia ale nakonec měla uzavřenou tribunu jen na jeden zápas proti Jablonci, při němž se "kotel" přesunul na jižní tribunu za opačnou z branek. Původně měli mít červenobílí trest i při předchozím druhém kole nadstavby a přímém souboji o titul proti Plzni, tehdy však odvolací komise FAČR údajně z bezpečnostních důvodů vyhověla klubu s prosbou o odložení trestu. Policie se podle komise obávala, že by se fanoušci po přesunu ze severní na jižní tribunu dostali do nebezpečné blízkosti sektoru hostů.

Červenobílí jsou nyní opět v podmínce a další prohřešek by mohl znovu způsobit zavření tribuny. "Podmínka bude platná do konce letošního roku. Chování fanoušků Slavie v nadcházejících utkáních včetně středečního pohárového finále v Olomouci (proti Ostravě) budeme samozřejmě bedlivě sledovat, analyzovat a v případě opakování závadného chování přistoupíme k okamžitým opatřením," dodal Baček.

Je nám líto, video expirovalo.
Slávisté slavili titul tréninkem
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články