Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Finále skupiny o Evropu startuje, Komličenko a spol. míří do Zlína

Finále skupiny o Evropu začíná ve Zlíně, kam přicestuje Mladá Boleslav. Favoritem jsou ambiciózní hosté, ale domácí by před vlastními příznivci rádi navázali na poměrně nečekaný semifinálový postup přes Olomouc. Odveta se bude hrát za týden v městě automobilů a celkově lepší z dvojice si zahraje se čtvrtým, nebo pátým mužstvem ze skupiny o titul kvalifikační duel o postup do 2. předkola Evropské ligy. Přímý přenos utkání Zlín - Mladá Boleslav sledujte od 17:40 na ČT2.


Tomáš Poznar (ve žlutém) v souboji s Tomášem Fabiánem
zdroj: ČTK autor: Josef Omelka

Zlínu vyšla trenérská změna po základní části. Romana Pivarníka nahradil v pozici hlavního kouče dosavadní asistent Jan Kameník a "Ševci" po domácí výhře 1:0 doma a venkovní porážce 2:3 vyřadili Olomouc. Mladá Boleslav přešla přes Teplice po vítězství 8:0 venku, jímž vyrovnala rekord samostatné ligy, a domácí remíze 1:1.

Moravský celek, který si v minulé sezoně zahrál skupinu Evropské ligy, si troufá i na dalšího favorita. V úvodu ročníku doma Mladou Boleslav porazil po obratu z 0:2 na 3:2, naopak v posledním kole základní části na hřišti středočeského týmu prohrál jednoznačně 0:3. Dva góly dal Nikolaj Komličenko, s 27 brankami nejlepší střelec soutěže.

"Čeká nás těžký soupeř, který je silný jak dopředu, tak dozadu. Každý tým, který proti nim hraje, se připravuje na střelce Komličenka a my také hledáme variantu, jak ho ubránit. Poslední duel v Boleslavi, kde jsme prohráli 0:3, nám může posloužit jako varování. Ale varováním by pro nás měla být i jiná střetnutí, která soupeř odehrál," uvedl Kameník.

"Naším cílem bude si vytvořit dobrou výchozí pozici v pohárové matematice. Abychom na odvetu jeli s tím, že dvojzápas můžeme strhnout na svou stranu," dodal Kameník.

Je nám líto, video expirovalo.
Bucha: Odchod ze Slavie jednou vysvětlím, ale ne teď

Mladá Boleslav prohrála v jediném z posledních 13 ligových utkání a venku v nejvyšší soutěži nenašla přemožitele sedmkrát za sebou. "Zlín bude hodně nebezpečný a náročný soupeř. Máme s ním dvě zkušenosti. Podzimní špatnou, když jsme vedli 2:0, ale nakonec jsme prohráli. Jarní lepší, to jsme vyhráli 3:0. Je potřeba říct, že zrovna po tom zápase došlo k výměně trenéra," uvedl mladoboleslavský trenér Jozef Weber.

"Každé mužstvo, které dostane nový impuls, je nebezpečné. Zlín má dobré hráče, ukázal to na podzim," varoval Weber.

Předpokládané sestavy:

Zlín: Rakovan - Holík, Bačo, Buchta, Gajič - Hlinka - Džafič, Podio, Jiráček, Čanturišvili - Poznar.

Mladá Boleslav: Šeda - Křapka, Jugas, Hájek, Fulnek - Wiesner, Matějovský, Hubínek, Přikryl - Komličenko, Mešanovič.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články