Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Doufám, že se bude hrát o titul, to je ohromná motivace, vyhlíží Hloušek úspěch v Plzni

Odmítl nabídky ze Spojených států nebo z východní Evropy a rozhodl se pro návrat domů. Adam Hloušek však nezamíří do Slavie, odkud odešel do zahraničí, ale přesune se ke konkurentovi do Plzně. Třicetiletý obránce chce ve Viktorii bojovat o mistrovský titul a také evropské poháry.

Adam Hloušek
zdroj: ČTK/AP autor: Armando Franca

"Měl jsem ještě nějaké nabídky třeba z východní Evropy nebo také z Ameriky, ale do toho jsem nechtěl jít, chtěl jsem mít jistotu pevného zázemí. Na Ameriku si navíc myslím, že je čas. Je mi 30 let, ale stále chci hrát na nejvyšší úrovni a bojovat o ty nejvyšší příčky a o evropské poháry. Proto jsem upřednostnil Plzeň," řekl Hloušek.

Na západě Čech chce navázat na povedené angažmá v Legii, kde od ledna 2016 patřil k oporám. Třikrát vyhrál polskou ligu, dvakrát pohár a zahrál si také skupinu Ligy mistrů. "V Polsku se to vyvrbilo v to, že jsem tu zažil nejlepší léta v kariéře, největší úspěchy. O zkušenosti také nebyla nouze, protože jsme si zahráli Ligu mistrů a postoupili z ní do vyřazovací fáze Evropské ligy, navíc jsme třeba doma remizovali 3:3 s Realem Madrid," vzpomínal Hloušek.

"Doufám, že to bude jako poslední sezony, že se bude hrát o titul, to je také ohromná motivace. Titul v Česku totiž nemám a v Polsku jsem si na úspěchy už zvykl, tak doufám, že o něj s Plzní budu bojovat," doplnil osminásobný reprezentant.

Před Legií nastupoval za německé celky Kaiserslautern, Norimberk a Stuttgart. Angažmá v jedné z nejlepších lig světa mu hodně dalo, ale rovněž si tam prožil velké zdravotní patálie. "V Německu jsem měl nejhorší období, to člověk skousával trochu hůř, když prodělával druhou rekonvalescenci. Po návratu si třeba člověk řekne, že už je zpátky, ale furt tam něco chybí. Každý, kdo si tím prošel, mi dá za pravdu - ty ztracené měsíce byly znát," konstatoval Hloušek.

Zcela do pořádku se dal až ve Varšavě. "Dostal jsem se tam, kde jsem chtěl být. Dodalo mi to zkušenosti, srovnal jsem se s tím a začal jsem na sobě více pracovat na hřišti i mimo něj, více se věnuju svému tělu. Cítím se určitě mnohem lépe, než jsem se cítil dřív," řekl krajní bek či záložník.

V poslední době začal více sledovat českou ligu a věří, že Plzeň by při premiéře nadstavbové části ještě mohla dohnat čtyřbodové manko na vedoucí Slavii, kde v minulosti působil.

"Slavia má náročný program a ztráta už je menší. Viktorka je hodně zkušený tým a já sám vím z Polska, kde také máme nadstavbu, že i desetibodová ztráta před nadstavbou nemusí nic znamenat. V těch závěrečných zápasech se hraje víceméně pokaždé o šest bodů, každá ztráta hodně bolí. Může se stát cokoliv a budu Viktorce fandit, aby ztrátu ještě zmenšila a zabojovala o titul," uvedl Hloušek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články