Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Plzeň se neodvolá. Za výtržnosti fanoušků na Spartě přijme půlmilionovou pokutu

Vedení Plzně se neodvolá proti rozhodnutí disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) a hodlá zaplatit pokutu 500 tisíc korun za výtržnosti fanoušků při utkání 24. kola na Spartě, které Západočeši prohráli 0:4. Pyrotechnika hozená ze sektoru hostujících příznivců zranila několik diváků.

Fanoušci s pyrotechnikou během utkání Sparta - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Plzeň se připojila ke Spartě, která se už v pátek rovněž rozhodla neodvolat se proti pokutě ve výši 350 tisíc korun za nezvládnutí pořadatelské služby. Oba kluby vedle finančního postihu mají podmínečně uzavřený domácí "kotel" na jedno utkání s dvouměsíční zkušební lhůtou. Pokud se navíc fanoušci Plzně do nejbližšího zápasu se Spartou znovu proviní, budou mít na toto utkání s letenským celkem zakázaný výjezd.

"Jak jsme avizovali již po zasedání disciplinární komise, projednání možného odvolání jsme vzhledem k pátečnímu termínu utkání v Teplicích směřovali do následujících dnů. Po zvážení okolností, které provázely utkání a na základě kterých byl vynesen trest od disciplinárky, klub rozhodl o tom, že se proti trestu odvolávat nebude a přijímá jej v plném rozsahu," uvedl tiskový mluvčí Viktorie Ondřej Lípa.

Zápas na Letné, který Sparta před více než týdnem vyhrála 4:0, byl kvůli fanouškům dvakrát přerušen. Podle policie pyrotechnika hozená z "kotle" hostů poranila několik diváků ve vedlejším sektoru. Těžkooděnci v závěru druhé půle sektor plzeňských příznivců vyklidili. Zadrženému muži, který pyrotechnikou zranil ženu, hrozí až deset let vězení.

Celkem zaznamenali policisté 21 přestupků a dva trestné činy. Pyrotechnika přilétla i opačným směrem z domácího sektoru do "kotle" soupeře, a to nejméně v jednom případě v 33. minutě. Podle disciplinární komise však celý incident jasně vyprovokovali fanoušci Plzně.

Viktoria obdržela druhou nejvyšší pokutu za výtržnosti diváků v historii. Více musela zaplatit jen Slavia Praha, která dostala pokutu 750 000 korun po pohárovém semifinále proti Olomouci v květnu 2011, jež bylo kvůli násilnostem předčasně ukončeno. Červenobílí navíc museli odehrát tři zápasy bez diváků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články