Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Slavia pouští Matouška hostovat zpátky do Příbrami

Fotbalový talent Jan Matoušek se vrací z pražské Slavie na hostování do konce sezony do Příbrami, odkud do Edenu před půlrokem přestoupil. Hlavním důvodem je přetlak v kabině Pražanů a možnost hrát pravidelně ligu ve středočeském klubu.

Jan Matoušek
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

Ofenzivní záložník či útočník přestoupil do Slavie před půlrokem v létě. Vzhledem k velkému počtu zranění si Slavia stáhla Matouška z Příbrami předčasně.

"Jsme rádi, že se můžeme vrátit k původnímu plánu rozvoje Honzy Matouška. Bude pravidelně hrát první ligu v Příbrami. Na podzim jsme jej museli v rozporu s tímto plánem stáhnout do Slavie, protože si to vyžádala zranění řady našich hráčů," řekl sportovní ředitel sešívaných Jan Nezmar.

Český reprezentant do 21 let nastoupil v sešívaném do sedmi zápasů, velké zkušenosti pak Matoušek sbíral v Evropské lize. Odehrál čtyři utkání a v Kodani vstřelil velmi důležitý gól, který byl jedním z klíčů k postupu do jarní fáze.

V zimní přípravě zabrzdila Matouška dvě drobná zranění a v nabité konkurenci by se těžko dostával do sestavy Slavie. V mateřském klubu se tedy pokusí rozehrát.

"Doufám, že naše spolupráce naváže tam, kde nedávno skončila. Toto hostování může pomoci nejen našemu klubu, ale i Honzovi. To by byla ta nejlepší varianta," uvedl majitel příbramského klubu Jan Starka.

Zdroj
ČT sport, slavia.cz, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články