Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Slávisté začínají soustředění v Portugalsku, utkání s Peking Kuo-an odvysílá ČT sport

Fotbalisté Slavie začínají druhé soustředění před startem jarní části nejvyšší domácí soutěže. Po přípravě ve Španělsku absolvují herní přípravu v portugalském regionu Algarve. Postupně jsou v plánu utkání s celky Peking Kuo-an FC, Red Bull Salcburk a Rosenborg BK. Čeká je i zápas s výběrem anglického Brentfordu do 23 let. Program ČT sport zařadil do vysílání přímý přenos přáteláku Slavia - Peking Kuo-an. Sledovat jej můžete živě od 13:55, a to i na webu ctsport.cz.

Miroslav Stoch (druhý zprava) se spoluhráči ze Slavie slaví gól v síti Zenitu Petrohrad
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

Největším akcionářem Pekingu Kuo-an, který se v roce 2009 stal vítězem čínské superligy, je od začátku roku 2017 společnost Sinobo Group. Ta se loni v listopadu stala majoritním vlastníkem také Slavie. Název Sinobo nově nese rovněž stadion v Edenu. V obou klubech má minoritní podíl společnost CITIC.

"Na zápasy se těšíme velmi, jelikož se nám podařilo sehnat hodně kvalitní soupeře. První souboj proti Kuo-anu, to je takový bratrovražedný souboj. Máme zde také Salcburk, Brentford do 23 let a poslední zápas proti Rosenborgu Trondheim, což je pravidelný účastník evropských pohárů, uvedl asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Slávisté odcestovali do Portugalska v pondělí dopoledne a v Lagosu hned absolvovali první trénink. Na něm však kouč Jindřich Trpišovský utrpěl zlomeninu nosu a musel podstoupit operaci. "Odpoledne by chtěl trenér navštívit naše utkání," řekl mluvčí Slavie Michal Býček.

V kádru pro soustředění je zraněný útočník Stanislav Tecl, který se bude připravovat individuálně. Nechybí ani nová brankářská akvizice v podobě Martina Kuciaka, který bude krýt záda Ondřeji Kolářovi a Přemyslu Kovářovi. Do týmu přichází šestatřicetiletý Slovák místo krajana Martina Vantruby, ten bude pro změnu hostovat v Podbrezové.

Odmyslíme-li si individuální plán Tecla, Slavia je v Portugalsku ve stávajícím složení s třemi brankáři a 24 hráči do pole. Případné zúžení může přijít na řadu po kempu, kde má dojít na osobní pohovory.

Podle Trpišovského mají nicméně stále možnost zabojovat o místo také obránce Jakub Jugas a ofenzivní záložník Jan Matoušek. První z nich by jinak zamířil na hostování do Zlína, dvacetiletý talent pak zpátky do Příbrami. "Honza je pro Slavii ne levnou investicí, tak je i v jejím zájmu, aby někam rostl," uvedl příbramský trenér Josef Csaplár.

"Čekají nás těžší soupeři, ukáže se pravá forma hráčů. Na zúžení může pravděpodobně dojít až po soustředění, ale třeba do začátku sezony půjdeme i s plným kádrem. Vždycky se může něco stát po zdravotní stránce, přestupní termín končí asi až po třetím jarním kole," řekl Trpišovský.

Sešívaní mají v nohách první zimní přípravné utkání s druholigovým Ústím nad Labem, které v sobotu rozstříleli 8:0. Sedm gólů padlo v druhém poločase, z toho pět mezi 49. a 70. minutou.

Dvakrát se trefil útočník Milan Škoda, který nedávno prodloužil smlouvu do června 2020. První branku v červenobílém dresu dal exliberecký Petr Ševčík.

Vedle Škody si Slavia v zimě pojistila útočníka Júsufa Hilála. Pětadvacetiletý bahrajnský reprezentant ale ještě jarní část sezony stráví na hostování v Bohemians 1905, kam zamířil na hostování obránce Lukáš Pokorný.

Slavia vstoupí do jarní části ligy v sobotu 9. února doma v Edenu proti Teplicím. 14. února pak slávisty čeká první duel jarních bojů Evropské ligy. O postup budou bojovat s belgickým Genkem.

Souboj dvou nejlepších týmů ligového podzimu se následně uskuteční v neděli 17. února. Plzeň bude hostit Slavii od 17:00. Zápas by měl hodně napovědět v boji o titul, když má po 19 kolech Slavia na prvním místě na Plzeň náskok čtyř bodů.

Zdroj
ČTK, slavia.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články