Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Slavia dobyla Jablonec a udržela náskok před Plzní, Sparta prodloužila sérii ztrát

Závěr podzimu zvládly oba vedoucí celky výborně. Slavia v pondělní dohrávce po pěti letech porazila v lize Jablonec a udržela si náskok před Plzní, jež porazila Karvinou 2:1. Sparta naopak remizovala 1:1 v Příbrami a nezlomila podzimní trápení. Podruhé v řadě slavila Opava, která zvítězila 2:1 nad Mladou Boleslaví. Stejným poměrem udolaly soupeře i Teplice, konkrétně Zlín, a před vlastními příznivci se radovalo také Slovácko. V páteční předehrávce remizovala Ostrava s Olomoucí 0:0 a poskočila na třetí místo o bod před čtvrtý Jablonec.

Fotbalisté Plzně slaví vstřelený gól proti Karviné
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Jablonec - Slavia 0:2

Z minima maximum. Tak by se dal charakterizovat zápas, který uzavřel první část fotbalové ligy před zimní přestávkou a v němž Slavia po devíti letech vyhrála v Jablonci a po pěti jej vůbec v lize porazila. Rozhodl gól Škody z penalty po ruce Holeše, druhý přidal po přestávce Hušbauer. Jablonec tak přezimuje na čtvrtém místě tabulky, zatímco Slavia vede o čtyři body před Plzní.

Plzeň - Karviná 2:1

Po slavném vítězství nad AS Řím a postupu do play-off Evropské ligy uspěli fotbalisté Plzně i v domácí soutěži. V 19. kole zvítězili nad Karvinou 2:1 a snížili manko na vedoucí Slavii, která v pondělní dohrávce nastoupí v Jablonci, na jeden bod. Slezané vstoupí do jarní části z předposlední pozice. Ve Štruncových sadech otevřel skóre Jan Kopic a náskok favorita zdvojnásobil Roman Procházka. Hostující Adriel D'Avila Ba Loua už stačil pouze snížit.

Teplice - Zlín 2:1

Tři utkání, tři vítězství. Fotbalisté Teplic dokonali hattrick triumfů a uzavřeli úvodní část soutěže impozantně. Po minulé loupeži na Letné doma porazili Zlín 2:1, který naopak potřetí za sebou nebodoval. Na první gól Pavla Moulise sice dokázal ještě před přestávkou odpovědět Pavel Vyhnal, ale konečný výsledek stanovil Jakub Hora.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/385730-teplice-zlin)

Příbram - Sparta Praha 1:1

Krizi ze závěru podzimu Sparta v Příbrami neukončila, remizovala 1:1 a v nejvyšší soutěži nezvítězila počtvrté za sebou. Skóre sice otevřel ve 30. minutě útočník Benjamin Tetteh, ale gólem v nastavení první půle stanovil konečný výsledek zkušený záložník domácích Jan Rezek. Ambiciózní klub z hlavního města proto přezimuje na pátém místě s minimálně čtrnáctibodovou ztrátou na vedoucí Slavii. Příbram odstartuje jaro z dvanácté pozice.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/385731-sparta-se-bez-opor-nevzchopila-ani-v-pribrami-odkud-veze-bod/)

Ostrava - Olomouc 0:0

Rozlučka s podzimem skončila na Městském stadionu ve Vítkovicích nerozhodně. V předehrávce 19. ligového kola totiž Baník Ostrava remizoval se Sigmou Olomouc 0:0, potřetí za sebou nedostal gól a přezimuje se suverénně nejvyšším ziskem bodů (34) v poslední dekádě. Moravsko-slezské derby mohl rozhodnout ve druhém poločase domácí Patrizio Stronati, ale hlavičkou orazítkoval pouze spojnici břevna a tyče.  

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/385721-valka-v-ostrave-viteze-nepoznala-banik-hral-se-sigmou-bez-branek/)

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih utkání Ostrava - Olomouc

Bohemians 1905 - Liberec 0:0

Sedmý nerozhodný výsledek v sezoně si připsali fotbalisté Bohemians 1905 a Liberce. Ve vzájemném duelu totiž fanoušci branku neviděli. Domácí proto vstoupí do jarní části letošního ročníku ze třináctého místa, soupeř ze severu Čech ze sedmého.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/385727-bohemians-1905-liberec)

Opava - Mladá Boleslav 2:1

Opava je před vlastními příznivci velmi silná, což prokázala i v 19. kole. Fotbalisté SFC doma zvítězili nad Mladou Boleslaví 2:1 a přezimují se ziskem 23 bodů na devátém místě o bod před klubem z města automobilů. Do hlavních rolí se v utkání obsadili Nemanja Kuzmanovič s Tomášem Smolou, kteří si vzájemně připravili góly. Nejlepší kanonýr soutěže Nikolaj Komličenko stačil v závěru pouze korigovat.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/385728-opava-mlada-boleslav)

Slovácko - Dukla Praha 1:0

Brzký gól Tomáše Zajíce určil výsledek souboje mezi Slováckem a pražskou Duklou. Dvaadvacetiletý útočník domácích zužitkoval ve 12. minutě přihrávku Josefa Divíška a kromě zisku plného počtu bodů zprostředkoval týmu i skok na jedenácté místo v tabulce. Soupeř z hlavního města naopak přezimuje na poslední příčce.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/385729-slovacko-dukla-praha)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články