Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bude PSG nadělovat i proti Neapoli? Barcelona bez Messiho přivítá Inter

Skupina "smrti" v Lize mistrů napíše třetí pokračování a šlágr bude k vidění ve francouzské metropoli, kde Paris Saint-Germain vyzve Neapol. Soupeř z Itálie přijede po skalpu Liverpoolu jako lídr, který ve dvou zápasech ještě neinkasoval. Neymar a spol. však v předchozích třech soutěžních duelech skórovali šestnáctkrát. Velmi zajímavý zápas uvidí i fanoušci na Camp Nou či v dortmundském Signal Iduna Parku. Textovou on-line reportáž z utkání PSG - Neapol sledujte od 21:00 na webu ctsport.cz.

Neymar se raduje z gólu v Lize mistrů
zdroj: REUTERS autor: Charles Platiau

"Partenopei" povede v Paříži trenér Carlo Ancelotti, jenž v letech 2011-13 seděl na lavičce domácích. Jeho svěřenci budou chtít potvrdit velmi dobrou aktuální formu (tři vítězství v řadě), ale PSG v současnosti působí ještě silněji (šest vítězství v řadě).

Speciální měření sil čeká kromě zkušeného kouče i útočníka Edinsona Cavaniho na opačné straně, který v roce 2013 přestoupil do Parku princů právě z Neapole. 

Liverpool bude chtít maximálně využít vzájemného souboje konkurentů doma proti Crvene zvezdě Bělehrad. V tabulce disponuje ziskem tří bodů stejně jako Paris Saint-Germain, Neapol má o bod více a srbský tým je poslední s jedním bodem.     

Bitva stoprocentně úspěšných, Barcelona vs. Inter Milán

Barcelona nastoupí bez zraněného Lionela Messiho, o něhož přišla v sobotním střetnutí La Ligy se Sevillou. Argentinský útočník nejprve gólem a asistencí nasměroval domácí k výhře 4:2, ale pak si zlomil ruku a čeká ho zhruba třítýdenní pauza. Kromě šlágru s Interem přijde mimo jiné také o El Clásico s Realem Madrid.

Katalánský celek je v podobné situaci jako v roce 2009, kdy rovněž kvůli zranění přišel o Messiho před zápasy s Interem a Realem Madrid. Tehdy si poradil s italským soupeřem 2:0 a gólem se na zisku plného počtu bodů podílel i obránce Gerard Piqué - zkušený obránce je přesvědčen, že to tým zvládne i tentokrát.

Nic na tom prý nemění ani fakt, že na předchozích vítězstvích nad PSV Eindhoven (4:0) a Tottenhamem (4:2) v LM se Messi podílel pěti góly a je nejlepším kanonýrem soutěže. "Když je Messi na hřišti, tak díky němu máme vyšší sebevědomí, protože je to nejlepší hráč na světě. Ale myslím si, že nás to nijak nepoznamená," prohlásil Piqué.

Bod nicméně neztratil ani Inter. Milánský velkoklub při výhrách 2:1 nad PSV a Spurs vždy inkasoval jako první, ale skóre dokázal otáčit. "Nerazzurri" navíc v neděli povzbudil skalp dějinných rivalů z AC 1:0 v Derby della Madonnina. "Víme, co všechno je v našich silách. Můžeme hrát s úplně každým," vzkázal Barceloně střelec jediného gólu Mauro Icardi.

K postupu mohou nakročit i hráči Dortmundu, nebo Atlética 

Další souboj týmů se stoprocentní bilancí bude k vidění ve skupině A, konkrétně duel Dortmundu s Atléticem Madrid. Borussia v LM ještě neinkasovala, v Bundeslize navíc slavila čtyřikrát za sebou a vévodí tabulce. "Los Colchoneros" naposledy remizovali 1:1 ve Villarrealu a okupují páté místo La Ligy s dvoubodovým mankem na vedoucí Barcelonu.  

Ve druhém utkání této základní skupiny změří síly Bruggy s Monakem a na lavičce hostí si trenérskou premiéru v LM odbude Thierry Henry. Bývalý francouzský reprezentant v prvním zápase v roli hlavního kouče v sobotu prohrál 1:2 se Štrasburkem a ani jeho příchod zatím nezastavil sérii nezdarů knížecího mužstva, které je v Ligue 1 předposlední.

Harmonogram středečních utkání skupinové fáze LM:

18:55 Bruggy - Monako, PSV - Tottenham

21:00 Barcelona - Inter, Dortmund - Atlético Madrid, Galatasaray - Schalke, Liverpool - CZ Bělehrad, Lokomotiv Moskva - Porto, PSG - Neapol (on-line reportáž ctsport.cz)

Sestřihy úterních utkání skupinové fáze LM: 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články