Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Chtěl jsem to trenérovi zkomplikovat a to se mi povedlo, pochvaloval si Pulkrab

Na další šanci v základní sestavě Sparty v ligovém utkání čekal od července a využil ji. Matěj Pulkrab povedeným výkonem a jednou brankou pomohl Pražanům k výhře 4:1 nad Mladou Boleslaví. Mladý útočník chtěl vystoupením trenérovi zkomplikovat výběr, což věří, že se mu povedlo, a doufá, že dostane další šanci.

Slavící Matěj Pulkrab
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"S tím jsem tam šel, abych to trenérovi zkomplikoval a aby měl o čem přemýšlet, koho nasadí příště," řekl Pulkrab. "Věděl jsem, že jsem dlouho nedal branku a tímhle zápasem jsem si mohl říct o další šanci," přidal český reprezentant do 21 let, který v minulém ročníku při hostování v Liberci dal deset gólů.

Pulkraba ocenil i trenér Zdeněk Ščasný, který ho nasadil místo vykartovaného Josefa Šurala. "Pulkrab podal velmi dobrý výkon. Dal důležitý gól a pracovitostí a nasazením odvedl hodně práce i pro ostatní. To jsme potřebovali, to nám chybělo," prohlásil.

Pulkrab otevřel skóre zápasu v 19. minutě a po něm ještě v prvním poločase přidal dva góly Benjamin Tetteh. Po přestávce se z penalty prosadil Guélor Kanga a za hosty v závěru už jen zkorigoval výsledek Lukáš Hůlka.

"Gólů jsem mohl dát asi víc, ale jsem hlavně rád, že funguje i spolupráce s Benjim (Tettehem). Je to týmový výkon, takže je jedno, kdo ty góly dá," řekl Pulkrab.

Podle něj se navíc Sparta poučila z předchozích zápasů, ve kterých ve druhém poločase vždy polevila a dovolila soupeři dostat se do zápasu. "O přestávce jsme si říkali, že chceme hrát pořád stejně, a i když jsme dali jen jeden gól, tak jsme kontrolovali hru u soupeřova vápna, což je důležité," poznamenal Pulkrab.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články