Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sparta si zastřílela, Slavia urvala výhru v Liberci a Plzeň zaváhala v Ďolíčku

V souboji o první místo tabulky jsou na tom po 12. kole lépe fotbalisté Slavie. Pražané uspěli na hřišti Liberce 1:0 a vytvořili si náskok dvou bodů před Plzní, která jen remizovala na půdě Bohemians 1905 2:2. Na třetím místě je s odstupem dalších dvou bodů Sparta po demolici Mladé Boleslavi 4:1. Skvělým výkonem se blýskl Michal Trávník z Jablonce, který hattrickem pomohl k triumfu 6:0 v Příbrami.

Fotbalisté Sparty se radují z gólu v síti Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

TABULKA: (//sport/tabulky/132895-tabulka-a-rozpis-1-fotbalove-ligy/)

Sparta Praha - Mladá Boleslav 4:1

Po dvou porážkách za sebou, navíc bez vstřelené branky, zabrali a přineslo to ovoce. Fotbalisté Sparty doma po výborném výkonu přejeli Mladou Boleslav 4:1 a poskočili na třetí místo tabulky. Dvěma góly se o to zasloužil Benjamin Tetteh, penaltu, ke které pomohlo video, proměnil Guelor Kanga a jednou se trefil i Matěj Pulkrab. Za hosty, jimž sudí po použití videa jeden pokutový kop odvolal, korigoval Lukáš Hůlka.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/382968-po-dvou-porazkach-vyhra-ve-velkem-stylu-sparta-doma-prejela-mladou-boleslav/)

Slovan Liberec - Slavia Praha 0:1

Slavia se v Liberci rychle dostala do vedení, když se už ve 3. minutě krásně ze standardní situace trefil Miroslav Stoch. A netrvalo dlouho a vypadalo to, že s Libercem bude ještě hůř. Po poměrně přísné druhé žluté kartě musel totiž ve 12. minutě ze hřiště liberecký Mikula a Slavia měla cestičku k výhře pěkně umetenou. Jenomže proti deseti už Pražané druhou branku přidat nedokázali a až do samého závěru se v duelu s houževnatým sokem báli o vítězství. Nakonec si však ze severu Čech vezou výhru 1:0 a na čele tabulky mají dvoubodový náskok na druhou Plzeň.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/382895-slavia-hrala-80-minut-presilovku-presto-v-liberci-vyhrala-jen-o-gol/)

Bohemians 1905 – Plzeň 2:2

Výhra 5:2 z minulého ročníku se sice neopakovala, přesto Bohemians opět dokázali obrat Plzeň v Ďolíčku o body, tentokrát po remíze 2:2. A to mohli "klokani" dokonce pomýšlet na výhru. Zejména v prvním poločase totiž zahodili několik vyložených šancí, proměnili nicméně "jen" dvě a vzhledem k drtivému tlaku úřadujících šampionů v závěrečné čtvrthodince skončilo utkání spravedlivou dělbou bodů.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/382803-plzen-opet-v-dolicku-ztratila-body-tentokrat-za-remizu-2-2/)

Sigma Olomouc  Zlín 1:1

Sigma nedokázala navázat na vítězství proti Spartě z minulého kola a na domácí půdě remizovala 1:1 se Zlínem. Hosté se ujali vedení v úvodu druhého poločasu, když se z přímého volného kopu trefil dokonale do horního růžku francouzský útočník Beauguel. Olomouc poté výrazně přidala a dočkala se vyrovnání zásluhou Texla.

REPORTÁŽ, SESTŘIH A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/382847-olomouc-se-rozesla-smirne-se-zlinem-krasne-se-trefil-beauguel/)

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olomouc - Zlín

Baník Ostrava  Karviná 1:1

Baník nepotvrdil proti Karviné roli favorita a v hornickém derby remizoval 1:1. První půle patřila hostujícímu celku, který si vypracoval množství vyložených šancí a do šaten odcházel s vedením 1:0 po brance Guby. V 59. minutě byl však po druhé žluté vyloučen Letič a domácí dostali výhodu přesilovky. Z ní však vytěžili pouze vyrovnávací gól Fleišmana.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/382849-ostrava-karvina)

Příbram  Jablonec 0:6

Zcela jednoznačně dopadlo střetnutí mezi Příbramí a Jabloncem. Severočeši přijeli Na Litavku před zápasem Evropské ligy a odvezli si vítězství 6:0. Hattrickem se na debaklu podílel reprezentační záložník Michal Trávník. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/382850-pribram-jablonec)

Slovácko  Teplice 0:2

Ani příchodem nového trenéra neskončila krize fotbalistů Slovácka. Celek z Uherského Hradiště prohrál před vlastními příznivci 0:2 s Teplicemi a zaznamenal sedmou ligovou porážku za sebou. Už v první minutě skóroval David Vaněček a konečný výsledek stanovil o půlhodiny později Jan Krob. Severočeši i bez vyloučeného Pavla Čmovše ukončili sérii tří nezdarů.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/382851-slovacko-teplice)

Dukla Praha - Opava 1:0

Dukla už není v lize poslední. Poté, co pražský celek porazil na svém stadionu nováčka z Opavy 1:0, uvolnil dno tabulky Slovácku. Zápas rozhodl v 89. minutě slovenský stoper Ján Ďurica. Trenér Pražanů Roman Skuhravý tak s novým celkem porazil tým, který ještě nedávno sám vedl.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články