Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Baník hrál víc jak třicet minut proti deseti, Karvinou však porazit nedokázal

Baník nepotvrdil v domácím utkání proti Karviné roli favorita a v hornickém derby jen remizoval 1:1. První půle patřila hostujícímu celku, který si vypracoval větší množství vyložených šancí a do šaten odcházel s vedením 1:0. V 59. minutě byl však po druhé žluté vyloučen karvinský Letič a Baník dostal výhodu přesilovky. Z ní však dokázal pouze jediný gól a utkání tak skončilo dělbou bodů.

Utkání Baník Ostrava - Karviná
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Hosté mohli jít do vedení už po třech minutách. To se dostal po chybě ve středu hřiště za záda ostravské obrany Ba Loua, ale Laštůvka jeho úmysl přečetl a podélnou střelu vyrazil.

Baník se bez potrestaného kapitána Baroše hledal, Karviná byla hlavně díky akcím po stranách hřiště nebezpečnější. Když se zdálo, že by Ostrava přece jen mohla převzít taktovku, přišla gólová akce soupeře. Lingr balon před vápnem narazil Gubovi, který střelou bez přípravy zaskočil Laštůvku.

O čtyři minuty nato přišla další gólová hrozba Karviné: Letič se po levé straně protáhl do vápna až před Laštůvku, který se ale podruhé prostřelit nenechal. Baník do druhé půle vstoupil s větší vervou, ale zásadní bylo pro další vývoj vyloučení karvinského Letiče, který v 59. minutě po druhé žluté kartě musel do sprch.

Teprve proti oslabenému soupeři se domácí nadechli k velkému tlaku. Sílící územní převaha přinesla sólo Hrubého, který sám před Berkovcem ještě hledal Diopa, ale tomu k zakončení do prázdné brány chyběl krok. Pak mohl z ojedinělého brejku možná rozhodnout Guba, ale po přihrávce Ba Louy pálil z vápna vedle.

Ostravu vysvobodil z trápení Fleišman, který v 73. minutě levačkou přes zeď zužitkoval přímý kop z dvaceti metrů. Povzbuzeni vyrovnáním pak domácí měli v přesilovce nadále navrch, ovšem do vyložených šancí se moc nedostávali. Málem znovu rozhodla standardka: Fleišman už v nastavení znovu kroutil balon přes zeď zprava, ale těsně přestřelil.

Baník Ostrava - MFK Karviná 1:1 (0:1) Branky: 73. Fleišman - 37. Guba. Rozhodčí: Franěk - Kotík, Vlasjuk. ŽK: Fleišman, Fillo - Ba Loua, Lingr, Letič, Panák, Berkovec. ČK: 59. Letič. Diváci: 11.002.

Ostrava: Laštůvka - Pazdera (46. Mešaninov), Šindelář, Stronati, Fleišman - Fillo, Jánoš (86. J. Šašinka), Hrubý, Holzer - O. Šašinka (55. Jirásek), Diop. Trenér: Páník.

Karviná: Berkovec - Čolič, Panák, Janečka, Moravec - Smrž, Budínský - Ba Loua (90. Krivák), Lingr (77. Dramé), Letič - Guba (74. Ramírez). Trenér: Nádvorník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články