Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Skuhravý se postaví "své" Opavě, Trpišovský Liberci

Návrat na místo činu čeká ve 12. kole jak trenéra Slavie Jindřicha Trpišovského, tak jeho kolegu z pražské Dukly Romana Skuhravého. Zatímco Slávisté budou hájit vedení v tabulce na hřišti Slovanu Liberec, kde Trpišovský působil před necelým rokem, Dukla se představí v Opavě, již Skuhravý vedl ještě před pár týdny.

Roman Skuhravý
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Slávisté prohráli poslední dva venkovní soutěžní duely v Petrohradu a Ostravě, navíc se jim v Liberci moc nedaří. Pražané na hřišti Slovanu vyhráli jediné z posledních sedmi ligových utkání.

Trpišovský sedmý celek tabulky hodně chválil. "Liberec je skoro ve všech ofenzivních ukazatelích v lize do třetího místa. Navíc jsou tam hráči, kteří hrají hodně náročně, běhavě a hodně napadají, proto tam taky spousta týmů je dlouhodobě neúspěšná. Takže zápas bude hodně o taktické vyzrálosti, neústupnosti," upozornil bývalý kouč Slovanu.

"Jedu tam teprve podruhé v roli hosta, takže pořád ten zápas je pro mě hodně speciální. Mám pro mužstvo připravenou prémii, je to pro nás strašně důležité utkání, zvlášť po té reprezentační pauze," doplnil Trpišovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olomouc - Zlín

Skuhravý dovedl Opavu do nejvyšší soutěže a ve slezském celku začal i novou sezonu, ale na začátku září z rodinných důvodů rezignoval. Po několika dnech pak převzal trápící se Duklu. Ta se pod novým koučem herně i výsledkově zvedla a z posledních čtyř kol získala sedm bodů, stále je však poslední. Dvanáctá Opava má o tři body víc.

"Mužstvo Opavy je konsolidované a dlouho spolu, v tom je jeho síla. Momentálně vycházejí z hlubšího bloku a spoléhají na standardní situace. Tým se opírá o rozestavení 5-3-2 nebo 5-4-1 a zajímavé individuality," zhodnotil Skuhravý bývalé mužstvo. Při zápase na Julisce vyvrcholí oslavy 70 let od založení dejvického klubu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články