Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Jako Bayern nebo Arsenal. Nový kamerový systém na Spartě jde do ostrého provozu

Sparta začne používat nový kamerový systém. Důvod? Chce zvýšit na letenském stadionu bezpečnost. Vzor? Nikdo menší než Manchester United, Bayern Mnichov, Dortmund nebo Arsenal. Systém byl od začátku této sezony ve zkušebním provozu a nyní ho klub začne využívat naostro.

Sport
zdroj: ČT4

"Nahrávka je pořízena v rozlišení až 320 pixelů na metr, což umožňuje jednoznačnou identifikaci obličeje. K rozpoznání totiž obvykle stačí i rozlišení 125 pixelů na metr," uvedla Sparta.

Klub zdůrazňuje, že nejde o reakci na události při neúspěšném předkole Evropské ligy se Spartakem Subotica, ale o dlouho připravovaný krok. "Při utkání se srbským celkem byl však kamerový systém ve finální fázi testovacího režimu, a tak z pořízených materiálů klub při šetření a důkazním řízení vychází," napsala Sparta.

Oba zápasy se Suboticou provázely výtržnosti fanoušků Sparty, kteří při domácí odvetě dokonce vnikli na hrací plochu a krátce přerušili utkání. Disciplinární komise UEFA poté Spartě na jeden pohárový zápas zavřela stadion a udělila pokutu 50 tisíc eur. Policie dopadla 12 příznivců.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články