Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slovácko řeší špatné výkony vyhozením Korduly i Levého

Vedení fotbalistů prvoligového Slovácka odvolalo trenéra Michala Kordulu a sportovního ředitele Stanislava Levého. Tým povede asistent Petr Vlachovský s dosavadním realizačním týmem. Novým sportovním manažerem bude bývalý obránce Veliče Šumulikoski.

Michal Kordula
zdroj: ČTK

Důvodem změny byly špatné výsledky. Slovácko po slibném vstupu do sezony prohrálo posledních šest ligových kol se skóre 3:16. V tabulce kleslo na předposlední 15. místo.

Sérii porážek a špatných výkonů odstartovala koncem srpna domácí prohra 0:4 se Zlínem. Následovaly další porážky v Karviné 1:2, doma se Slavií 1:3, v Mladé Boleslavi 1:5, doma s Opavou 0:2 a stejným výsledkem skončilo i poslední utkání v Jablonci.

"Tento krok je reakcí na předcházející výsledky. Nyní před námi stojí důležitý zápas doma s Teplicemi, od něhož bychom se měli odrazit," řekl výkonný ředitel klubu Petr Pojezný. "Na základě výsledku a předvedené hry se rozhodneme k dalším krokům. Hráči jsou si dobře vědomi současné situace. Slibujeme si hodně i od příchodu Veliče Šumulikoského, který měl u hráčů patřičný respekt," dodal.

Čtyřicetiletý Kordula vystřídal loni v polovině září na trenérské lavičce Levého. Tým z Uherského Hradiště vedl 13 měsíců - začátek mu příliš nevyšel, na první výhru čekal devět kol a Slovácko kleslo až na poslední příčku v tabulce. Na jaře se už týmu začalo výsledkově dařit a skončil dvanáctý. Naposledy Slovácko v lize vyhrálo v pátém kole 2:1 v Praze nad Duklou a v tabulce bylo šesté.

Je nám líto, video expirovalo.
Vedení fotbalistů prvoligového Slovácka odvolalo trenéra Kordulu

"Tým se dostával do bahna. Náš výkon v Jablonci nebyl dobrý, neměl šťávu, energii. Mě samotného rozsekal, nepříjemně mě to překvapilo. Hned po zápase jsme se s vedením o celé situaci bavili a během mé cesty v Africe jsme si psali," citoval server iSport.cz Kordulu, který v Africe sháněl posily.

"Bylo to naplánované dlouho dopředu. Když jsem se vrátil, ředitel (Pojezný) mi to řekl. Nabídl mi pozici šéftrenéra mládeže. Ještě nevím, jak se rozhodnu. Je to hodně čerstvé. Od osmnácti let se věnuju fotbalu profesionálně, možná je čas si odpočinout. Vedení Slovácka je jedno z nejlepších, jaké může trenér mít. Komunikace probíhala po celou dobu nadstandardně," dodal Kordula.

Strmý pád se pokusí zastavit pětatřicetiletý Vlachovský, který ve Slovácku působí už jedenáctou sezonu. Sedm let vedl ženský tým a současně byl trenérem reprezentace juniorek do 19 let. Asistentem trenéra v prvoligovém týmu byl od konce letošního května.

"Má podobné myšlení jako já, taky chce hrát dominantní fotbal. Možná bude trošku víc vycházet z obranné fáze. Je chytrý, snaživý, charakterní. Dobrý kouč. Přál bych si, aby kluci porazili Teplice. Nakoplo by je to," zakončil Kordula.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články