Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Jsme teď jako velká rodina, chválil zářící Stanciu. Strach z Plzně nemá

Naplno ukázal, proč patří mezi největší hvězdy ligy. Když se mu totiž daří, je to něco, a v zápase s Libercem to něco bylo. Nicolae Stanciu se podílel na všech gólech fotbalistů pražské Sparty při vítězství 4:1 nad Slovanem, když podruhé v české nejvyšší soutěži dvakrát skóroval v jednom zápase, a navíc připravil zbylé dvě branky. Chválu na svou osobu ale odmítal. Za důležitější považoval, že Letenští zůstali jediným neporaženým celkem v soutěži a poprvé od předloňského srpna se posunuli do čela tabulky.

Nicolae Stanciu (vpravo) slaví gól Sparty
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

"Nevím, jestli to byl jeden z mých nejlepších výkonů tady. Nechtěl bych moc mluvit o svých výkonech, o jednom hráči, protože já nejsem tak důležitý, jako je tým. Jsme po devíti kolech stále neporaženi a to je nejdůležitější," řekl Stanciu.

Jeho celek mohl už v předchozím průběhu sezony dvakrát poskočit do čela tabulky, ale vždy jen remizoval. "Chtěli jsme tři body, protože jsme měli už dvě šance, kdy jsme mohli jít na první místo. A ani jednu jsme neproměnili, s Příbramí ani s Bohemians. Jsme moc rádi, že teď jsme aspoň třeba na den nebo možná i dva na prvním místě," uvedl Stanciu.

"Myslím, že je to pro nás hráče důležité, mluvilo se o tom v kabině. Pepa Šural říkal, že ani nepamatuje, kdy byl se Spartou první. Je to dlouhá doba, ale teď tam jsme. Věřím, že nakonec vyhrajeme titul, protože Sparta na něj čeká asi čtyři roky. Myslím, že v téhle sezoně už je načase," dodal.

Proti Liberci nejprve otevřel skóre po nakrátko rozehraném rohu a v závěru přidal poslední gól. Mezitím rozjel akci před druhou brankou a následně přihrál na trefu Benjaminu Tettehovi. "Při prvním gólu jsem obešel protihráče a uviděl jsem místo u přední tyče. Jsem šťastný, že to tam zapadlo," pochvaloval si Stanciu.

"Do druhého poločasu za stavu 3:0 jsme šli zaprvé s tím nedostat gól, protože myslím, že máme zatím nejlepší obranu ligy. Je mi velmi líto, že jsme inkasovali, ale zase jsme vyhráli nad Libercem o tři góly, což je super," dodal rumunský záložník.

Těší ho, že se Sparta po neúspěchu v samém úvodu sezony a vyřazení v 2. předkole Evropské ligy se Spartakem Subotica zvedá. "Myslím, že tajemstvím úspěchu je tým, žijeme jako jedna velká rodina. A hlavně zaslouží kredit pan trenér Ščasný, podle mého názoru odvádí skvělou práci. Připravuje nás velmi dobře na každý zápas, dává nám hodně informací o každém soupeři. Věřím, že touhle cestou budeme pokračovat," uvedl Stanciu.

V dalším kole čeká Spartu zápas na hřišti mistrovské Plzně. "Plzeň je velmi silným týmem, má velmi zkušené hráče, hrají Ligu mistrů. Máme k nim respekt, protože si ho zaslouží. Vyhráli v minulé sezoně ligu. Ale nebojíme se jich. Musíme hrát dál jako s Libercem a příští týden se pokusit ještě zlepšit. Proč bychom nemohli v Plzni vyhrát?" dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články