Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Skuhravý proti Liberci probudil Duklu, ta má první body

Fotbalisté Dukly při soutěžní premiéře trenéra Romana Skuhravého doma porazili Liberec 2:0 a v osmém kole první ligy získali premiérové body v sezoně. Pražané zůstávají poslední v tabulce, ale už jen o skóre za Olomoucí. Slovan vyšel naprázdno po pěti utkáních a klesl na deváté místo. Na Julisce se gólově prosadili v 62. minutě Černohorec Uroš Djuranovič a v 88. minutě střídající Slovák Ivan Schranz z penalty.

Utkání Dukla - Liberec
zdroj: ČTK

Skuhravý do základní sestavy nasadil i nejnovější defenzivní posily Slováka Ďuricu se Srbem Raspopovičem a své hráče poskládal do formace 3-5-2, kterou praktikoval v Opavě. Za Liberec si odbyl premiéru záložník Aarons.

Právě Angličan hostující z Newcastlu se ocitl v první větší šanci zápasu, ale ve 14. minutě v jasné pozici promáchnul. Za čtvrt hodiny aktivního Aaronse zase zblízka vychytal Rada a brankář Dukly z následného rohu zlikvidoval i ránu Kerbra.

Liberečtí dostávali domácí pod tlak, ale zahazovali velké příležitosti. Po dalším rohovém kopu Radu z bezprostřední blízkosti nedokázal překonat ani bývalý útočník Pražanů Pázler.

Do druhého poločasu naopak vstoupili lépe hráči Dukly a po několika náznacích pasivního soupeře potrestali. V 62. minutě Miloševič kolmicí vyslal do úniku Djuranoviče a ten přízemní střelou z úhlu propálil gólmana Hladkého. Černohorský útočník zaznamenal premiérový ligový gól v sezoně.

Přestože hosté dokázali dejvický tým sevřít, v koncovce se dál trápili. Nejblíže vyrovnání byl v 82. minutě Kerbr, který po Ševčíkově standardní situaci zamířil těsně vedle.

Těsně před koncem liberecký obránce Vukliševič stáhnul v pokutovém území střídajícího Brandnera a nařízenou penaltu v 88. minutě proměnil další domácí náhradník Schranz. Dukla tak doma v lize neprohrála s Libercem popáté za sebou.

Dukla Praha - Slovan Liberec 2:0 (0:0)

Branky: 62. Djuranovič, 88. Schranz z pen. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Melichar. ŽK: Potočný (Liberec). Diváci: 2376.

Dukla: Rada - Raspopovič, Ďurica, Chlumecký - Douděra (64. Brandner), Doumbia (83. Hanousek), Bezpalec, Bilovský, Miloševič - Holenda, Djuranovič (72. Schranz). Trenér: Skuhravý.

Liberec: Hladký - Mikula, Vukliševič, Karafiát, Kerbr - Breite, Ševčík - Malinský (67. Oršula), Potočný, Aarons (58. Mashike Sukisa) - Pázler (46. Nešický). Trenér: Hornyák.

Roman Skuhravý (trenér Dukly): "Dneska byl úkol číslo jedna dát v zápase věci, na kterých jsme pracovali. První poločas bylo jednoznačně vidět, že nejsme v úplně dobrém rozpoložení. O to víc si cením toho, že klíčoví hráči, kteří dneska měli držet prapor, v čele s Filipem Radou, nás v prvním poločase podrželi. V prvních 45 minutách bylo vidět, že se hrozně bojíme udělat chybu. Do druhého poločasu jsme chtěli jít trošičku aktivněji. Musím říct, že jak první poločas byl pro Liberec, tak v druhém poločase jsme byli lepším týmem. Díky dvěma skvěle zvládnutým situacím jsme to potvrdili gólově. Tahle výhra je jednoznačně zásluhou hráčů a kluků v realizačním týmu Richarda Poláka a Tomáše Obermajera, kteří mi strašně moc v týdnu pomohli, abych se mezi těmi hráči zorientoval. Věřím, že tohle vítězství bude minimálně spouštěč k tomu, že hráči budou věřit tomu, co po nich chceme."

Zsolt Hornyák (trenér Liberce): "Je mi líto našich fanoušků a hodně se jim omlouvám. Skutečně ten druhý poločas jsme si nezasloužili ani bod. Když hráči nehrajou na sto procent svých možností, vypadá to jako druhý poločas. Zase nás to stálo výsledek. První poločas tři tutovky gólové. Gólman zachránil Duklu, ale to je naše stará nemoc, musíme z toho skórovat. Druhý poločas pro mě obrovské zklamání. Dukla dobře bránila, hrála celý zápas na kontry, což nás trošku zaskočilo. V obraně obrovské chyby Karafiáta, kde Dukla vytěžila z minima maximum. Jedna střela na branku a jeden gól, takhle by měla nějak vypadat efektivita. Nejvíc mě bolelo, když naši fanoušci skandovali, že chtějí Slovan. Skutečně i já bych chtěl ten Slovan a udělám všechno pro to, aby se to vrátilo do těch kolejí, abychom vyhrávali."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články