Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Střelecké trápení protrhl stylově. Hattrick? To se mi povedlo poprvé, zářil ostravský Diop

Pravidelně slýchával chválu za bojovnost a pracovitost. Na druhou stranu ve statistikách gólů to bylo u Dame Diopa horší. Senegalský útočník Baníku za to byl často kritizován, jelikož v 18 zápasech dal jediný gól. V utkání s Olomoucí však střeleckou smůlu protrhl ve velkém stylu a třemi góly se podílel na výhře 4:1.

Dame Diop slaví gól v dresu Baníku
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Chtěl bych poděkovat celému týmu, bylo to pro nás velmi důležité utkání. Je to můj první hattrick a jsem opravdu šťastný. Pamatuji si, že jsem dal dva góly ještě za Zlín, ale hattrick nikdy," radoval se Diop, už druhý třígólový střelec Baníku v této sezoně po kapitánovi Milanu Barošovi, který tentokrát pro zranění chyběl.

Po prvním ze svých gólů běžel Diop slavit s trenérem Bohumilem Páníkem, který ho vedl už ve Zlíně a podržel ho v sestavě, i když se pětadvacetiletému útočníkovi nedařilo střelecky. "Trenér je jako otec pro celý tým. Je stejný jako ve Zlíně, vtipkuje s hráči, zároveň dokáže být vážný, když je potřeba pracovat," uvedl Diop.

Ostrava vyhrála už počtvrté v sezoně a drží krok s čelem tabulky. "Myslím, že Baník je silnější než v minulé sezoně. Určitě to nebyl lehký zápas. Pro mě není v české lize lehkého zápasu. Chtěl bych ale velmi poděkovat fanouškům, protože nás nikdy nepřestávají tlačit dopředu," řekl Diop.

Tentokrát ale sklízel chválu zejména on, a to i od Martina Filla, který byl dalším důležitým strůjcem vysokého vítězství, na němž se podílel úvodním gólem a asistencí. "Diopovi gratuluji, byl to od něj vynikající výkon. Doufám, že to příště zopakuje. Byl to velmi kvalitní výkon od všech, téměř vše nám vycházelo a já doufám, že to zopakujeme i další zápas," prohlásil Fillo.

Bývalý hráč Plzně, Mladé Boleslavi, Příbrami či Teplic už také toužebně čekal na gól, naposledy se trefil loni v prosinci ještě v dresu Teplic. Od přestupu do Baníku se prosadil až nyní a přispěl k vydařenému vstupu do zápasu.

"Snažil jsem se být trpělivý a jsem rád, že mi to tam dnes spadlo. Dali jsme během patnácti minut dva góly a prakticky jsme rozhodli. Chceme na soupeře vlétnout každý zápas, ale ne vždy nám to vyjde," řekl Fillo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články