Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Do vlastní sítě zamířil Chlumecký už čtyřikrát. Řvát na něj nebudu, říká Drsek

Za vizitku čtyř vstřelených branek by se od startu letní přípravy nemusel stydět žádný útočník. Ovšem obránce fotbalistů Dukly Praha Martin Chlumecký skóroval v létě už čtyřikrát do vlastní sítě. V páteční předehrávce pátého kola proti Slovácku se trefil do vlastní sítě dokonce dvakrát a trápící se Dukla prohrála 1:2. "Nemyslím si, že za všechny vlastní góly může," podpořil svého svěřence kouč Pavel Drsek.

Trenér Dukly Praha Pavel Drsek
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Chlumecký, který na Julisku přišel v létě z Liberce, dostal důvěru ve všech pěti zápasech nejvyšší soutěže. Dukla však pokaždé prohrála a je poslední v tabulce. "Když na něj teď budu řvát, tak ho akorát pohřbím. Takže na něj řvát určitě nebudu," řekl zklamaný Drsek.

Před Slováckem si Chlumecký dal vlastní gól ještě v minulém domácím utkání s Bohemians 1905 i v letní přípravě s Herthou Berlín. "To samozřejmě není šťastné, že si dal čtyři vlastňáky, ale nemyslím, že za všechny může. V přípravě si dal vlastňák, kdy šel do skluzu, to jsme mu vyčetli a to už nedělá. Spíš na něj musíme jít psychologicky, ne řvaním," upozornil kouč Dukly.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Dukla Praha - Slovácko

Jednadvacetiletý obránce si proti Slovácku dal první vlastní branku ve 13. minutě, když se od něj odrazil míč z rohového kopu Jakuba Petra. V poslední minutě pak znovu překonal brankáře Filipa Radu při pokusu o odkop. "Někdy je to i o smůle. Ten první vlastní gól jsem neviděl, protože tam přeběhli hráči. Druhý také moc nevím. Z lavičky je to úplně jinak vidět než ze hřiště nebo z tribuny," povídal Drsek.

"Někdy se tomu dá zamezit, někdy je to o náhodě. Když to hráč před vámi tečuje, je potom složité se toho vyvarovat. Budeme pracovat tak, abychom šli štěstí naproti a takové situace se nám nestávaly," dodal bývalý obránce.

Chlumeckému, který se po utkání s novináři bavit odmítl, spoluhráči vlastní góly vyčítat nebudou. "Je to škoda, určitě ho budeme podporovat dál. On za to nemůže, je jasné, že nechtěl dát dva vlastňáky," prohlásil dvacetiletý krajní univerzál David Douděra.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články