Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Tetteh se podepsal pod oba góly Sparty. Je to vzpruha pro moje sebevědomí, uvedl

Povedenou soutěžní premiéru prožil Benjamin Tetteh v zápase proti Opavě. Sparťanský útočník přišel na hřiště po hodině hry za bezbrankového stavu a v poslední dvacetiminutovce zařídil oba góly Pražanů. Nejprve přihrál na trefu Guélorovi Kangovi a chvíli před koncem s přispěním teče obránce Jaroslava Svozila stvrdil výhru favorita 2:0.

Benjamin Tetteh
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Je to skvělý start do nového angažmá. Hrál jsem první zápas, zařídil jsem jeden gól, navíc ještě asistence. Jsem rád za výsledek i za to, jaký jsem podal výkon. Určitě je to vzpruha pro moje sebevědomí," řekl Tetteh.

Jeho trefu na 2:0 rozhodčí Pavel Královec v zápise označil jako vlastní, ghanský mladík si tím však radost zkazil nenechal. "Ani nevím, jestli to byl můj gól, nebo vlastní. To už je jedno," uvedl Tetteh s úsměvem.

Zatímco před týdnem při prohře s Lubinem v generálce na start sezony začal v základní sestavě, na startu ligy dostal v zahajovací jedenáctce přednost Pulkrab.

"Trenér se mnou mluvil už před zápasem a pak, když mě posílal na trávník, mi řekl, ať předvedu to nejlepší, co ve mně je. Řekl mi, ať tam vlítnu a udělám rozdíl v utkání. A to se povedlo," pochvalovala si letní posila Sparty.

Tetteh věří, že na výkon naváže v dalším průběhu sezony. "Nikdy sám se sebou nejsem úplně spokojený, protože sezona je dlouhá a čekají nás další zápasy. Musím v tomhle pokračovat," uvedl Tetteh. "Každopádně vítězství je pro nás strašně důležité. Každý z nás teď bude o něco sebejistější a všichni z toho můžeme těžit v dalších zápasech," dodal.

Tettehův výkon ocenil i sparťanský trenér Pavel Hapal. "Měli jsme v plánu, že Matěj (Pulkrab) půjde do zápasu od první minuty, i na základě jeho dobrého výkonu v přípravě proti Samaře. Nakonec jsme i na základě průběhu zápasu přešli na dva útočníky. Střídání nám vyšla, oživili jsme tím hru. To platí i o Benjaminu Tettehovi, který se přičinil o oba góly," uvedl Hapal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články