Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Krásná premiéra, hlásil Poznar po vítězném obratu a užil si návrat do Zlína

Zažil snový návrat do rodného Zlína. Útočník Tomáš Poznar sledoval z lavičky, jak jde soupeř z Mladé Boleslavi v prvním utkání nového ročníku první fotbalové ligy do vedení díky Marku Matějovskému. V 38. minutě ale nahradil zraněného spoluhráče Lukáše Železníka a nakonec pomohl k obratu z 0:2 na 3:2.

Tomáš Poznar (ve žlutém) v souboji s Tomášem Fabiánem
zdroj: ČTK autor: Josef Omelka

Teprve v úterý se Poznar definitivně zapojil do tréninku a dořešilo se jeho hostování do konce sezony z Plzně, kde měsíc trénoval pouze s juniorkou. Proto jej také trenér Michal Bílek nezařadil hned do základní sestavy. "Nepočítal jsem, že půjdu do hry tak brzy. Pro mě to byla krásná premiéra, díky klukům za ni. Myslím si, že se zápas musel ve druhém poločase divákům líbit. Zdobily jej hodně dobré individuální výkony, což se nám podařilo korunovat třemi góly," řekl Poznar.

Na hřiště přišel na konci prvního poločasu, kdy vystřídal zraněného kapitána Lukáše Železníka, a pomohl k vítězství. "Dlouho to s námi vypadalo špatně. Ale rychlý obrat s vítěznou brankou v nastavení pro nás znamená velké vítězství," těšilo ho.

Radost Poznarovi kalilo jen zranění spoluhráče Železníka. "Ptal jsem se jej po zápase, jak na tom je. Nevypadá to moc dobře. Sám zatím neví, čeká na vyšetření. Doufám, že se dá brzy dohromady. Jeho absence by znamenala velkou ztrátu," uvedl devětadvacetiletý útočník.

Za nečekaným výsledkovým obratem vidí kvalitní výkon podložený neutuchající bojovností. "Možná na nás trochu zapůsobil i trenér Bílek, který nám v přípravě před zápasem řekl, že můžeme vést, a potom nesmíme nic podcenit. A druhá alternativa byla, že můžeme prohrávat a musíme si věřit, což se stalo. Věřili jsme si a to bylo důležité," upozornil Poznar.

Nechce nic zakřiknout, protože ví, že má Zlín za sebou teprve první kolo. "Pro nás zápas dopadl výborně. Psychika se může projevit v dalších zápasech. Můžeme si věřit daleko více. Sílu a potenciál mužstvo má," uvedl Poznar.

Přiznal, že se při příchodu do Zlína obával, jaký najde tým. "V novinách se psalo, že je tady spousta cizinců a nefunguje to. Poznal jsem, že to tak není. Je to sympatické mužstvo. Hodně mně pomohli i diváci, kteří mi dodali povzbuzováním správný adrenalin. Hlavně jsem rád, že máme tři body ze zápasu, který byl na začátek ligy hodně těžký," dodal Poznar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články