Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Olayinka už zapózoval v dresu Slavie, která za přestup zaplatila 83 milionů

Očekávaný přestup se dotáhl i formálně. Pražská Slavia získala nigerijského útočníka Petera Olayinku z belgického Gentu. Za dvaadvacetiletého fotbalistu zaplatila 3,2 milionu eur, tedy asi 83 milionů korun.

Peter Olayinka
zdroj: Twitter SK Slavia Praha

Přestupovou částkou Olayinka překonal rumunského záložníka Alexandrua Balutu, kterého Slavia na konci června koupila za 68 milionů korun z Craiovy. Rekordmanem české ligy je další rumunský záložník Nicolae Stanciu. Ten v zimě přišel do konkurenční Sparty z Anderlechtu Brusel údajně za 117 milionů korun.

"Peter Olayinka je definitivně hráčem Slavie. Hodnota transferu je 3,2 milionu eur a ve smlouvě není žádná výstupní doložka," uvedl předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Olayinka, který se Slavií podepsal čtyřletou smlouvu, už v české lize působil. V sezoně 2016/2017 během hostování v Dukle zaznamenal v 29 zápasech šest branek a tři asistence.

Olayinka má za sebou také angažmá v albánských klubech Bylis Ballsh a Skënderbeu Korce. V minulé sezoně na hostování ve Waregemu odehrál 40 soutěžních utkání, v nichž si připsal 11 branek a 15 asistencí.

"Když jsem se dozvěděl o možnosti jít do Slavie a vrátit se do Prahy, byl jsem šťastný. Prahu znám a láká mě to, protože Slavia je špičkou českého fotbalu," řekl Olayinka, který je velkým univerzálem a může nastupovat jako střední i podhrotový útočník, křídelní hráč nebo ofenzivní záložník.

"Když jsem působil v Dukle, tak se Slavia stala mistrem ligy. Dovedu si představit, že Slavia bude opět šampionem a já jím chci být také. Je to pro mě skvělá šance," doplnil rodák z Ibadanu.

Olayinkův příchod naznačil Tvrdík už v pátek na twitteru. Slavia usilovala o nigerijského útočníka delší dobu, původně z přestupu sešlo kvůli tomu, že vršovický klub za něj odmítl zaplatit požadovaných osm milionů eur, asi 207 milionů korun.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články