Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Příbram má po návratu mezi elitu první bod, utkání s Teplicemi skončilo smírně

Příbrami vyšel návrat do první ligy napůl. V úvodním utkání nového ročníku sice nad Teplicemi vedla od 17. minuty po gólu Květa, ale nadějný náskok ihned po přestávce ztratila a po trefě hostujícího Žitného se nakonec rozešla se Severočechy remízou 1:1. Domácí tak alespoň získali první bod.

Utkání Příbram - Teplice
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Chci se pobavit hrou a potěšit výsledkem. Hrou jsme se dnes všichni pobavili, výsledkem už jsme se tolik nepotěšili," prohlásil trenér Příbrami Josef Csaplár.

Příbram si postup zajistila atraktivním útočným fotbalem, se kterým vyrukovala i proti Teplicím. V první čtvrthodině nepustila hosty do hry, dobře kombinovala a zaměstnávala obranu soupeře. Aktivní byl zejména Matoušek, ale často volil komplikovaná řešení ve finální fázi.

V 16. minutě musel Král kousek za polovinou hřiště stáhnout Slepičku a Příbram kopala z velké dálky přímý kop. K němu si stoupl Květ, který se rozbíhal z půlícího kruhu. Přesto se odhodlal ke střele na branku. Ta byla dostatečně tvrdá a zaskočila brankáře Diviše, který si sice na míč sáhl, ale v cestě do branky mu nezabránil. Příbramský odchovanec Květ tak mohl slavit svou první ligovou branku.

"Ze začátku jsem nevěděl, co s tím, ale pak jsem si všiml, že fouká vítr na gólmanovu stranu a že není nikdo ve zdi, tak jsem se soustředil na to, abych trefil branku," popisoval Květ. "Trefil to hezky nártem a foukal vítr, tak to trochu uhnulo, ale na to se nebudu vymlouvat. Ten gól jde samozřejmě za mnou a klukům jsem se v poločase omluvil," připustil gólman Teplic Jakub Diviš.

Až pak začaly hrát i Teplice a několikrát se prokombinovaly do zakončení. Střely Hory, Kučery a Vondráška z voleje ale pochytal brankář Švenger. Příbram také nadále hrozila zejména po rychlých brejcích, jenže Matoušek dvakrát nedokázal dostat míč na nabíhajícího Slepičku. Následně sice přesprintoval Krále, ale tváří v tvář gólmanovi se mu nepovedl obstřel a branku vůbec netrefil.

Teplicím vyšel vstup do druhé půle. Už po minutě Vaněček chytře prostrčil patičkou míč za sebe na nabíhajícího Žitného a reprezentant do 21 let potvrdil střeleckou formu z jara. Z 11 ligových startů má na kontě už pět branek. Krátce nato měl Žitný další šanci, tentokrát ale branku minul.

"Vaňous (Vaněček) mi to dal hezky patou za obránce, terén byl kvůli dešti kluzký, tak jsem to jen dával po zemi k tyči a hezky se to sklouzlo kolem brankáře. Jsem rád, že ta moje střelecká produkce pokračuje hned od prvního kola," řekl Žitný.

Příbram vyvedlo vyrovnání z rytmu a najednou měli více ze hry hosté. V 60. minutě mohl skórovat hlavou domácí Slepička, který se opřel do centru Hlúpika, ale brankář Diviš míč i po teči ještě reflexivně vyhlavičkoval.

Ačkoli u Litavky začalo silně pršet, nadále se hrál útočný fotbal. Další Květovu střelu odvrátil obránce Vondrášek, Fantiše zase vychytal Diviš. Na druhé straně Tepličtí nedotáhli několik brejků a se střelou z úhlu neuspěl střídající Trubač. Gól tak už nepadl.

1. FK Příbram - FK Teplice 1:1 (1:0)

Branky: 17. Květ - 47. Žitný. Rozhodčí: Příhoda - Dobrovolný, Kříž. ŽK: Nový, Kilián, Tregler - Král, Žitný. Diváci: 3758.

Příbram: Švenger - Nový, Nitrianský, Tregler, Skácel - Kilián, Květ (78. Grajciar) - Hlúpik (72. Katidis), Matoušek (85. Průcha), Fantiš - Slepička. Trenér: Csaplár.

Teplice: Diviš - Vondrášek, Hošek, Král, Krob - Ljevakovič, Kučera - Moulis (72. Trubač), Hora, Žitný (85. Shejbal) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Ohlasy trenérů:

Josef Csaplár (trenér Příbrami): "Chci se pobavit hrou a potěšit výsledkem. Hrou jsme se dnes všichni pobavili, výsledkem už jsme se tolik nepotěšili. Byl to jeden z nejlepších prvních poločasů, co jsme tu hráli, mohli jsme dát více branek a rozhodnout. Bylo to hodně dobré. Pak jsme dostali gól, ránu do vazu, Teplice byly aktivnější a my jme se nedostávali do šancí už systémově. Už to nebylo ono. Hrát dlouhé míče na Slepičku, to záměr nebyl, ale zvládl to až tak dobře, že mě překvapil. Už jsme to ale nebyli my. Matouškovi jsem říkal, že kdyby dnes udělal to, co trénuje, tak už za tři týdny hraje jinde o Ligu mistrů, protože výkon podal mimořádný. Dnes to měl rozhodnout, měl tam tři jasné situace. Ale ve 20 letech na to má nárok. Roman Květ také podal velmi zajímavý výkon a tou svou střelou mě nepřekvapil. Spíš než chybu brankáře bych ocenil tu střelu. Stejně jako při inkasovaném gólu spíše ocením řešení útočníka."

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Viděli jsme zápas dvou rozdílných poločasů. První jsme hráli opravdu špatně a domácí zaslouženě vedli. Ve druhém jsme se zlepšili, vyrovnali jsme a měli jsme více šancí a mohli jsme vyhrát, ale vzhledem k tomu, že domácí byli v první půli lepší, tak je remíza asi zasloužená. Na nás se asi projevila lacině inkasovaná branka. Ještě jsem to neviděl ze záznamu, tak nechci dělat soudy, ale asi by to brankář měl mít. Druhý poločas nás tam ale zase několikrát podržel stejně jako Příbram její brankář. Viděli jsme opravdu zajímavé utkání a věřím, že takových bude stále víc."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články