Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Záchrana? Pořád utopie. Kdykoliv jsme vystřelili, byl z toho gól, říká brankář Brna Melichárek

Na jednu stranu radost z vysokého vítězství, na druhou frustrace z toho, že takové štěstí a brankový příděl soupeři nemohl přijít dřív. Takové pocity se po drtivém vítězství 4:1 v Teplicích mísily v brankáři Zbrojovky Dušanu Melichárkovi. O záchraně zatím podle něj fotbalisté Brna uvažovat nemohou, na čtrnácté místo stále ztrácejí dvě kola před koncem propastné čtyři body.

Dušan Melichárek se spoluhráči z Brna
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Dnes jsme vyhráli a teď se budeme soustředit na ty dva zápasy. Já se nebudu bavit o tom, co bude za 14 dní. Za 14 dní tu člověk nemusí být, nad tímto přemýšlet a uvažovat nemá vůbec cenu," řekl Melichárek.

"A jestli jsme oživili šanci na záchranu? My teď nemůžeme nic nahánět. Soustředit se na dva zápasy a mluvit o záchraně, to je utopie," doplnil čtyřiatřicetiletý brankář.

Jeho celek vyhrál v lize poprvé po devíti zápasech, přesto stále situaci nemá ve svých rukou a musí spoléhat i na příznivou kombinaci dalších výsledků. Brno však aspoň dostalo trochu pod tlak konkurenty v boji o udržení.

"Já nepřemýšlím za nikoho druhého. Pro nás je důležité hlavně to vítězství, protože ten bordel v našich hlavách je neuvěřitelný. Tahle výhra nás hlavně posune někam v tom uvažování," uvedl Melichárek.

"Uvidíme, co ty poslední dva zápasy. Člověk pak může polemizovat nad tím, že kdyby zápasy předtím, které jsme měli rozehrané dobře, dopadly jinak, ta naše situace by byla jiná. Ale teď nad ničím takovým nepřemýšlím," doplnil brněnský gólman.

Zbrojovka v předchozích 27 kolech dala jen 16 branek, dnes však skórovala hned čtyřikrát, což se jí v lize naposledy podařilo v červenci 2013 při výhře 5:1 nad Bohemians 1905.

"Zdá se mi, že za tři a půl roku, co jsem v Brně, jsme čtyři góly nedali nikomu. Možná v nějakém Kopeme za fotbal," zmínil Melichárek v žertu projekt, v němž ligové týmy hrají exhibiční zápasy se soupeři z nejnižších soutěží.

"Co jsme vystřelili, z toho byl gól. Většinou to bývá naopak, co soupeř vystřelil na nás, to mi tam spadlo. Teď se to otočilo. Hned aspoň ta kolonka vstřelených gólů vypadá jinak," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články