Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Jílka čekají za trest dva zápasy na tribuně

Pokuta 20 tisíc a dva zápasy na tribuně. Tak zní trest pro trenéra fotbalistů Olomouce Václava Jílka. Disciplinární komise fotbalové ligy ho potrestala za chování v zápase s Jabloncem, ve kterém byl vykázán na tribunu.

Posezení na tribuně si Václav Jílek ozkoušel už v Jablonci
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Jílka v utkání rozzlobilo vyloučení Jiřího Texla, které podle něj bylo neoprávněné. Následně se obořil na rozhodčího Pavla Orla a ten ho na doporučení čtvrtého sudího Milana Matějčka poslal na tribunu.

"První věc, která mě vytočila, byla, že nám nebylo umožněno střídání, když Hála dostal ránu na hlavu. Potom z toho korespondoval brejk soupeře a naše vyloučení," řekl Jílek po utkání. "Nebyla tam podrážka nahoru, nebylo tam nic zničujícího pro protihráče. Byl to prostě faul. Ano, zezadu a bez míče, ale podobných faulů je ve hře spousty. Takže to podle mě byla strašně přísná červená a neudržel jsem se a trochu si ulevil, za což se omlouvám. V těch emocích to ze mě prostě vyšlo," uvedl olomoucký kouč.

Kvůli trestu přijde o sobotní duel s Baníkem Ostrava a další zápas v Teplicích. Tým místo něj v utkáních povede asistent Ladislav Onofrej.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články