Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Dukla na Julisce zabrala, sérii domácích porážek ukončila s Libercem

Cenný skalp favorizovaného soupeře si ve 24. kole připsali fotbalisté Dukly. Pražané si na Julisce vyšlápli na pohárového aspiranta z Liberce, kterého zdolali 2:0 po brankách Ivana Schranze s Lukášem Holíkem a polepšili si v boji o záchranu. Z desátého místa jsou od sestupového pásma vzdáleni rozdílem čtyř bodů. Slovan zůstal pátý.  

Fotbalisté Dukly se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

První velkou šanci si až po dvaceti minutách hry vypracoval Liberec. Bartl utekl po levé straně a našel v pokutového území Ševčíka, jenž ranou z první minul branku. Tu o chvíli později z těžké pozice přestřelil také Kerbr.

Hosté získávali převahu a Dukla prakticky jen bránila na vlastní polovině. Ševčík pasem za obranu vyslal do úniku Bartla, ale ten přízemní ranou nepřekonal pozorného Radu. Brankář Pražanů poté chytil i slabou střelu Ševčíka.

Severočeši začali aktivněji i druhý poločas a Bartlův tečovaný centr musel Rada vytáhnout na roh. V 54. minutě však ze své první větší šance v zápase skórovali domácí. Néstor přistrčil míč do úniku Schranzovi, který chladnokrevně přehodil gólmana Hladkého.

Slovan sice nadále držel míč, ale na rozdíl od prvního poločasu se do nebezpečného zakončení nedostával. Náhradník Oscar přeloboval s Radou i jeho svatyni.

Efektivní Dukla naopak v 82. minutě přidala pojistku. Schranz posunul míč do šestnáctky na střídajícího Kušníra, jeho přihrávku Hladký tečoval k volnému Holíkovi a ten ho i mezi dvěma obránci dostal do sítě. 

24. kolo první fotbalové ligy:

Dukla Praha - Slovan Liberec 2:0 (0:0)

Branky: 54. Schranz, 82. Holík. Rozhodčí: Hrubeš - Dobrovolný, Pfeifer. ŽK: Schranz, Holík - Pulkrab, Ševčík. Diváci: 2796.

Dukla: Rada - Miloševič, Ostojič, Jiránek, Podaný - Hanousek, Bezpalec - Douděra (64. Brandner), Néstor (80. Kušnír), Holík (89. Djuranovič) - Schranz. Trenér: Hynek.

Liberec: Hladký - Coufal, Mikula, Karafiát, Kerbr - Breite (46. Oscar), Folprecht - Bosančič, Bartl (71. Da Silva) - Ševčík - Pulkrab (73. Graiciar). Trenér: Holoubek.

Jaroslav Hynek (trenér Dukly): "Konečně domácí vítězství, pro nás obrovsky důležité. Nebyla to cesta jednoduchá. Věděli jsme, že Liberec hraje velice náročný tlakový fotbal a je hodně dobrý na míči. Celý první poločas jsme se tam hledali a hráli někdy hodně hluboko. Přečkali jsme tři šance Slovanu a jednu na začátku druhého poločasu. Ale potom jsme dokázali využít tu jednu šanci, která nás obrovsky povzbudila a posilnila. Liberec to musel otevřít a my se dostávali do více brejkových situací. Tím, že se dotáhl Baník a vyhrálo Slovácko, je to pořád ve stejné situaci. Pořád je to tam natlačené a jsou před námi tři zápasy se soupeři, kteří jsou hodně blízko nás. Tam musíme bodovat a nenechat si je odskočit. Byl to první krok, abychom se v tom udrželi a nebyli úplně pod tlakem."

David Holoubek (trenér Liberce): "Dneska to bylo o proměňování šancí. Bohužel jsme v tom zklamali a jedeme s prázdnou. Když si člověk přečte výsledek 2:0, tak si myslí, že nás Dukla třeba nějak přehrála. Zápas byl za mě hodně slušný z naší strany. Bohužel jsme měli v koncovce smůlu nebo možná nekvalitu, proto jedeme s prázdnou. Naše hra za mě měla dobré parametry a o to víc mě prohra mrzí. Po prvním gólu jsem čekal, že to ještě minimálně zremizujeme. Byly tam dvě střídání a chtěl jsem ještě hru oživit útočníky, což se nám úplně nepovedlo. Čekal jsem od toho víc. Ale my to neprohráli ve finále zápasu, ale v prvním poločase, kdy jsme měli dát gól a odskočit do nějakého náskoku 1:0 nebo 2:0, zápas by byl úplně pod kontrolou."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články