Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Slavia letí do Dubaje s posilami, ale bez Laštůvky. Jihlava s Bohemians udělaly výměnu

Bez své podzimní jedničky, brankáře Jana Laštůvky, odletěla pražská Slavia na soustředění do Dubaje. Pětatřicetiletý rodák z Havířova má svolení k odchodu a jedná o přestupu. Naopak sešívaní vyrazili i s čerstvými posilami, brankářem Kolářem, obránci Kúdelou a Pokorným i útočníkem Teclem, který se vrátil z hostování v Jablonci. Nechybí ani mladičký záložník Pavel Bucha. Výměnu kus za kus provedly před jarem zase Jihlava a Bohemians 1905.

Jan Laštůvka
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Pětatřicetiletý Laštůvka přišel do Slavie před sezonou z Karviné, ale na podzim nedokázal plnohodnotně nahradit předchozí brankářskou jedničku Jiřího Pavlenku. Konec bývalého reprezentanta v Edenu už předznamenalo nedávné angažování třiadvacetiletého Koláře za 25 milionů korun. 

Slavii v Dubaji bude chybět také bosenský útočník Muris Mešanovič, který se zranil do konce sezony. Na soustředění rovněž neodcestovali Per-Egil Flo, Ruslan Rotaň, Halil Altintop a Dušan Švento, s nimiž klub už také nepočítá.

Slávisté v Dubaji sehrají čtyři přípravné zápasy. Nejprve ve čtvrtek vyzvou Zenit Petrohrad, pak se střetnou s Bröndby Kodaň (29. ledna) a čínským Kuang-čou Evergrande (31. ledna). Druhé zimní soustředění "Sešívaní" zakončí 3. února proti Šachtaru Doněck.

Buchta bude hostovat v Jihlavě, Záviška v Bohemians 1905

Fotbalisté Bohemians 1905 a Jihlavy si pro jarní část sezony vyměnili po jednom hráči. Vysočinu posílí obránce Petr Buchta, do pražského klubu naopak zamířil záložník Jan Záviška. Oba by měli ve svých nových týmech hostovat do konce jarní sezony s možností následné opce na přestup.

Pětadvacetiletý Buchta v podzimní části ligové sezony odehrál za Bohemians pouze dva zápasy, navíc pokaždé jako střídající hráč. Nejvyšší soutěž v minulosti hrával i za Brno. Na kontě má 90 ligových startů, dal tři branky.

Buchta věří, že si v posledním týmu ligy Jihlavě více zahraje. "V létě jsem byl na operaci s ramenem, takže jsem nechytal přípravu a pak už jsem se tam nedostal. S Jihlavou jsem byl v kontaktu, chtěl jsem mít větší šanci hrát. Určitě bych se chtěl dostat do základní sestavy a hrát zase ligu," řekl Buchta.

Výměnou za Buchtu získali Bohemians krajního záložníka Závišku. Dvaadvacetiletý hráč na podzim zasáhl do šesti ligových zápasů a vstřelil dva góly. Celkem má v nejvyšší soutěži na kontě 12 startů.

Další posilou "Klokanů" se stane obránce Jiří Bederka, jehož přestup by měl být dotažen v nejbližších dnech. Dvaadvacetiletý bývalý mládežnický reprezentant naposledy působil v druholigovém Hradci Králové, za který si v předminulé sezoně připsal tři starty v nejvyšší soutěži.

Zdroj
ČT sport, ČTK, slavia.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články