Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Stanciua čeká na Letné zdravotní prohlídka, přestup do Sparty je na spadnutí

Rumunský záložník Nicolae Stanciu zřejmě brzy přestoupí z Anderlechtu do Sparty a stane se nejdražším fotbalistou české ligy. Čtyřiadvacetiletý reprezentant už je v Praze. Letenský klub oznámil, že ho čeká zdravotní prohlídka a jednání o smlouvě.

Nicolae Stanciu v dresu Anderlechtu
zdroj: twitter.com/Fotbalový Insider

Sparta usiluje o Stanciua už zhruba od Vánoc, ale s bruselským klubem se dlouho nedokázala dohodnout na přestupové částce. Nakonec Pražané podle deníku Sport zaplatí Anderlechtu 96 milionů korun. Dosavadním rekordmanem české ligy byl izraelský fotbalista Tal Ben Chaim, který do letenského klubu přišel loni v létě za 76 milionů korun z Maccabi Tel Aviv.

Stanciu se předloni v létě podílel třemi góly ve 2 zápasech v dresu Steauy Bukurešť (nyní FCSB, pozn. autora) na vyřazení Sparty ve třetím předkole LM. Následně odešel do Anderlechtu za deset milionů eur a stal se nejdražším hráčem belgické ligy. V této sezoně však odehrál za "Les mauves et blancs" jen 10 ligových zápasů a pouze třikrát se objevil v základní sestavě.

V letenském týmu by měl hráč s devatenácti starty a šesti góly za rumunskou reprezentaci zaujmout pozici tvořivého záložníka po Tomáši Rosickém, který na konci loňského roku ukončil profesionální kariéru a přesunul se do sportovního vedení Sparty.

Zdroj
ČTK, Twitter.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články