Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Trpišovský experimentoval a musel skousnout porážku

Hned na úvod přípravy porážka. Fotbalisté Slavie Praha podlehli na soustředění ve Španělsku tamnímu třetiligovému týmu Linense 2:4. Úřadující český mistr v premiéře pod novým trenérem Jindřichem Trpišovským prohrával už po 19 minutách 0:3, následně zkorigoval stav Tomáš Necid a v druhé půli Miroslav Stoch.

Jindřich Trpišovský na prvním tréninku Slavie
zdroj: ČTK

"Přiznám se, že nemám rád přípravná utkání na kondičním soustředění, protože tam hrozí riziko zranění. Navíc do toho jdou hráči v plné únavě, ale nedalo se nic dělat, odehrát jsme to museli," řekl Trpišovský.

Nový slávistický trenér hned v prvním zápase po nedávném příchodu z Liberce vyzkoušel systém s třemi obránci a dvěma útočníky, přičemž až na brankáře Otáhala nasadil do jednotlivých poločasů rozdílné jedenáctky. Kvůli drobným zdravotním problémům nehráli gólman Kovář a útočník Mešanovič.

Slavia šla do utkání z plné přípravy a úvod jí vůbec nevyšel. Po dvou centrech se prosadil Cuero, zatímco Sýkorův gól neplatil kvůli ofsajdu. Navíc v 19. minutě se po dalším centru trefil domácí Juanpe. "První patnáctiminutovka byla hrůzostrašná a máme na čem pracovat. Ze tří střel jsme rychle prohrávali už 0:3, což trochu určilo ráz utkání," konstatoval Trpišovský.

Ve 24. minutě snížil po Dannyho přihrávce Necid, ale další šance červenobílí neproměnili a na začátku druhé půle po chybě v komunikaci znovu inkasovali. Na konečných 2:4 pak střelou do odkryté branky snížil slovenský záložník Stoch.

"Směrem dopředu tam bylo hodně zajímavých akcí i nějaké góly. Čtyři obdržené branky jsou špatné, na druhou stranu jsme šli do utkání z plné přípravy. Navíc jsme zkoušeli nové rozestavení a měli jsme vzadu trochu problémy," uvedl Trpišovský.

Na prvním ze dvou soustředění v zahraničí už Slavia další zápas neodehraje a 21. ledna se již v domácích podmínkách představí v utkání proti Žižkovu. "Musím zatím hráče pochválit, trénujeme hodně náročně, spoustu času trávíme v posilovně a na běžeckých tratích. Jsem rád, že se hráči o sebe starají, přístup je stoprocentní. Teď půjdeme do těch herních věcí. S podmínkami až na počasí, které jsme čekali lepší, panuje také spokojenost," dodal kouč.

Real Balompédica Linense - Slavia Praha 4:2 (3:1)

Branky: 10. a 14. Cuero, 19. Juanpe, 51. Ibrahima - 24. Necid, 64. Stoch.

Sestava Slavie:

I. poločas: Otáhal - Pardubský, Jugas, Sobol - Vejvar, Ngadeu, Danny, Hromada, Sýkora - Necid, Mingazov.

II. poločas: Otáhal - Frydrych, Deli, Mareš - Bořil, Bucha, Stoch, Hušbauer, Zmrhal - Van Buren, Škoda (74. Vejvar). Trenér: Trpišovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články