Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Stramaccioni: Lafata není věčný, proto teď pracuji s Šuralem

Fanoušci letenského klubu ho milují a sborovým skandováním "přemlouvali" trenéra Andreu Stramaccioniho k nasazení na hrací plochu. David Lafata proti Jihlavě (1:0) nakonec odehrál závěrečnou desetiminutovku, ale jeho angažmá v české metropoli se chýlí ke konci, což nepřímo potvrdil i italský kouč. "Po utkání s Plzní jsme se sešli s vedením a rozhodli se, že musíme začít sázet na novou generaci hráčů," řekl jednačtyřicetiletý stratég.

Andrea Stramaccioni
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Každý ho má rád a i já jsem to ukázal tím, že hrál skoro každý zápas. Ale bohužel Lafata není věčný, proto teď pracuji se Šuralem," dodal.

Bývalému reprezentantovi skončí v létě smlouva a pravděpodobně, vzhledem k věku (36 let, pozn. autora), i úspěšné angažmá na Letné. I proto se Stramaccioni rozhodl v urputné bitvě s Jihlavou upřednostnit právě Josefa Šurala, jenž dal v posledních pěti střetnutích šest branek.

"Lafi to ví, mluvil jsem s ním já i vedení," prohlásil italský trenér. "Řekl jsem mu, že mi může pomoci, kdy bude potřeba, ale je to jeho poslední rok a Sparta musí najít devítku pro budoucnost," dodal Stramaccioni, který odmítl, že kanonýra nasadil na přání tribun.

"Zeptejte se Davida, že jsem mu řekl, ať se jde rozcvičit ještě před tím, než fanoušci začali skandovat jeho jméno," konstatoval bývalý kouč Interu Milán nebo Panathinaikosu. "Kdybych se začal rozhodovat podle přání tribun, tak by to byl problém," doplnil rezolutně.

Kapitán Kadlec se vrátil a rozhodl 

Vítězný gól vstřelil už po 4 minutách navrátilec do sestavy Václav Kadlec, který nastoupil netradičně v roli kapitána. "Podal dobrý výkon a pokračoval v zápase i po tvrdém střetu s brankářem. Myslím, že většina hráčů by střídala. Rozhodnutí dát mu kapitánskou pásku bylo z důvodu, že je ve Spartě dlouho a má nejvíce startů ze současného kádru," uvedl kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Kadlec: Měl jsem toho plné kecky

"Řekl jsem hráčům, že jedinou cestou, jak vybudovat něco pozitivního směrem do budoucna, je vyhrávat. V tuhle chvíli pracujeme na tom, jak se zlepšovat. Jedním směrem je i to, že během zimní přestávky musím zredukovat kádr a budeme budovat nové jádro kolem fotbalistů jako Šural, Václav Kadlec či Dúbravka. Budeme o tom diskutovat dál," zakončil.

Zdroj
ČT sport, ČTK, sparta.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články