Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Dukla uhájila domácí neporazitelnost, derby se Spartou skončilo bez branek

Mizérie Sparty na venkovních stadionech trvá, neporazitelnost Dukly před vlastními příznivci také. Malé pražské derby dospělo v 9. kole nejvyšší fotbalové soutěže k remíze 0:0, protože šance hostujícího Václava Kadlece i domácího Jana Holendy v síti neskončily. Letenský celek nezvítězil na hřišti soupeře počtvrté za sebou a zůstává čtvrtý, rivalům z Julisky patří osmá pozice. 

Utkání Dukla Praha - Sparta Praha
zdroj: twitter.com/AC Sparta Praha

Trenér Sparty Stramaccioni nasadil na Dukle stejnou základní sestavu jako před týdnem při výhře 3:0 nad Teplicemi, veterán Rosický se po zdravotních potížích vrátil na lavičku.

Lépe začali domácí. Hned ve čtvrté minutě odvrátil míč z prázdné branky po Podaného hlavičce Biabiany a vzápětí Tetourovu střelu vyrazil Dúbravku. Od té doby začala hrozit Sparta. V desáté minutě si zaběhl za obranu Biabiany, ale mířil vedle, poté vyrazil Kadlecovu ránu z otočky pozorný Rada.

Oba si ve 23. minutě souboj zopakovali a znovu byl úspěšnější brankář dejvického mužstva. Hlavičku z bezprostřední blízkosti po Biabianyho centru totiž reflexivně vyrazil před sebe. "Kdybych to dal o pár centimetrů kamkoliv jinam, asi by to byl gól. Ještě jsem to tlačil na zem a bohužel jsem ho trefil," litoval Kadlec.

Dukla hrála ze zataženého bloku a až po půlhodině se dostala do slibnější šance, Holendovi ale chyběl k nebezpečnému zakončení krok.

I po přestávce hosté více drželi balon, ale kombinacím chyběl moment překvapení. Stramaccioni sice nasadil Rosického, přesto hrozila víceméně Dukla. Podaného střela z úhlu skončila mimo, a ještě blíž k vedení měl celek z Julisky v 65. minutě. Bývalý stoper domácích Štetina poslal zpětnou hlavičkou do sóla Holendu a někdejší útočník Sparty trefil tyč.

"Počítal jsem s tím, že to bude hrát Šetina dozadu, naběhl jsme si tam. Chtěl jsem to zakončit co nejrychleji, aby brankář Sparty nemohl vyběhnout. Chybělo tak pět centimetrů. Mrzí mě to. Myslím, že to trošku leží i na mně. Že jsme měli vyhrát," podotkl Holenda.

Letenským se nedařilo. Dohrávali v obrovské křeči a vzhledem k šancím soupeře mohli být rádi za bod. V nastavení totiž Dúbravka skvěle vytáhl Brandnerův technický pokus a z následného roh zamířil Bezpalec těsně vedle.

9. kolo první fotbalové ligy:

Dukla Praha - Sparta Praha 0:0

Rozhodčí: Hrubeš - Hrabovský, Arnošt. ŽK: Miloševič, Podaný, Brandner, Holenda (všichni Dukla). Diváci: 6547. 

Dukla: Rada - Kušnír, Ostojič, Jiránek, Podaný - Miloševič, Holík (85. Bezpalec), Tetour - Schranz (79. Koreš), Holenda, Preisler (87. Koval). Trenér: Hynek.

Sparta: Dúbravka - Zahustel, Štetina, Hovorka, M. Kadlec - Mavuba (85. Plavšič), Mareček - Biabiany, Lafata (71. Šural), Vatajelu (61. Rosický) - V. Kadlec. Trenér: Stramaccioni.

Jaroslav Hynek (trenér Dukly): "Po takovém zápase můžeme být určitě spokojeni, že jsme uhráli krásný bod. I když šance tam byly na to, že jsme to mohli zvládnout i vítězně. Ale se Spartou musíme brát bod s pokorou za jakékoli vývoje. Většinu utkání více držela balon, my jsme dobře bránili. Chtěli jsme se dostávat do přechodové fáze a brejků, což se nám dařilo. V prvních deseti minutách jsme přežili takovou přestřelku, kdy jsme měli šanci my a pak i Sparta. Potom to bylo na šance trochu klidnější. Druhý poločas byl vyrovnanější a v závěru to šlo směrem k našim šancím. Tam se to dalo rozhodnout. Kdyby Johny (Jan Holenda, pozn. autora) nedal tyčku, mohli jsme jít do vedení. Oba dva brankáři skvěle zachytali. My jsme předvedli, co jsme chtěli, a stačilo to na bod."

Andrea Stramaccioni (trenér Sparty): "Ve svém životě nikdy nic nevzdávám, snažím se dělat svou práci na 100 procent. Jsme samozřejmě velmi zklamaní. Chtěli jsme navázat na výhru nad Teplicemi. Odehráli jsme dobrou první část zápasu, ke konci už to tak dobré nebylo. Ztráceli jsme příliš mnoho míčů, což nám dělalo problémy. Posledních deset minut jsme dělali vše pro to, abychom vyhráli, snažili jsme se tam poslat co nejofenzivnější hráče. Bylo to nahoru dolů. Měli jsme velkou šanci, Dukla měla dvě v řadě. V tu chvíli jsme trochu ztratili rovnováhu mezi defenzivou a ofenzivou. Je pravda, že mezi výkony doma a venku je velký rozdíl. Chtělo by to lepší osobnostní stránku, prostě abychom přijeli ven a chtěli tam uhrát tři body. Nestačí hrát 60 nebo 70 minut. Plzeň jede na perfektní vlně, vyhrává každý zápas. Ale příště s ní hrajeme doma a její náskok můžeme začít snižovat."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy