Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparťané zbili sparťana. Policie prošetřuje incident při derby

Napětí uvnitř radikálního sparťanského jádra se stupňuje. Během derby pražských S v Edenu došlo v táboře Letenských k incidentu, při kterém byl zraněn jeden z vlastních fanoušků Sparty. Policie se už událostí zabývá.

Sparťanský kotel
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Během utkání mezi Slavií a Spartou došlo v sektoru hostí k incidentu, jehož okolnostmi se nyní zabýváme a policisté ho prošetřují, mimo jiné vyhodnocují i kamerové záznamy. Zraněn byl jeden člověk a nikdo nebyl v této souvislosti zadržen," potvrdil policejní mluvčí Jan Daněk.

Vše se seběhlo kolem 30. minuty prvního poločasu. "Několik metrů ode mě jsem viděl, jak se příznivci tvrdého jádra Sparty vrhli na jiného fanouška, kterého fyzicky napadli a dost surově ho zbili," popisoval jiný příznivec letenského klubu, který nechtěl být jmenován.

"Fanouškovi bylo asi 30 let, ležel tam na zemi v bezvědomí se zapadlým jazykem. Pochopil jsem, že ho napadli kvůli tomu, že si dovolil projevit nesouhlas s postojem tvrdého jádra a s vulgárním skandováním na účet vedení Sparty a jejího realizačního týmu," dodal svědek.

Je nám líto, video expirovalo.
Incident v kotli Sparty při derby vyšetřuje policie

Kotel se začal následně organizovat. "Potom jsem viděl, jak se příslušníci tvrdého jádra postavili napříč celým sektorem, aby náhodou někdo neprojevil nesouhlasný postoj. Chápal jsem to tak, že v případě, že by někdo nesouhlasil se skandováním na účet sparťanského vedení, byli by opět ochotni použít násilí a fyzicky takového člověka napadnout," přiblížil fanoušek Sparty.

"Myslím, že je to absolutní peklo. Pokud jsou na stadionech funkční kamerové systémy, tak by ti lidé měli být identifikováni a měli by být potrestáni jak v trestněprávní rovině, tak tím, že by se už nikdy nedostali na fotbal na Spartu," uvedl redaktor serveru Aktuálně Luděk Mádl.

Radikální sparťanští příznivci už v předchozím utkání s Karvinou dávali najevo silné antipatie vůči zástupcům vedení pražského klubu. Už dopředu avizovali, že nehodlají povzbuzovat. Místo toho vulgárně napadali především generálního ředitele Adama Kotalíka, ale také trenéra Andreu Stramaccioniho. Nesoulad v řadách fanoušků byl už tehdy patrný, když při brance Tomáše Rosického tvrdé jádro netleskalo a ostatní na kotel pískali.

Zástupci ultras se posléze sešli s trenérem Stramaccionim, obsah schůzky však nechtěla žádná ze stran komentovat.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články