Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Ultras, kteří posílají kohokoli do plynu, na Spartě nechceme, reagoval Křetínský

Praha - Sám je spíše mužem v pozadí, na veřejnosti se příliš neukazuje, razantní prohlášení do médií nedává. Tentokrát nicméně udělal majitel Sparty Daniel Křetínský jednu z mála výjimek a jednoznačně odsoudil chování radikálních fanoušků z kotle. Ti při utkání s Karvinou uráželi vedení a italského kouče Andreu Stramaccioniho.

Ilustrační foto

Sparta ztrácí po šesti ligových kolech na vedoucí Plzeň sedm bodů, navíc vypadla ve 3. předkole Evropské ligy. Ultras, notně posilnění výsledkem z Brna, kde Sparta prohrála 0:2, tak pojali duel s Karvinou jako jeden velký protest.

Vulgárně uráželi generálního ředitele Adama Kotalíka, po němž požadovali demisi, stejně jako po celém vedení klubu, nadávky jako "Italiano bastardo" si zase vyslechl Stramaccioni, který převzal tým před sezonou. Ochozy byly ověšeny transparenty s podobnými hesly.

"Absolutně rozumím nespokojenosti fanoušků s tím, že Sparta letos nebude hrát evropské poháry a že bodový zisk po prvních šesti kolech není podle našich představ. Věřte, že jedním z nejvíce zklamaných ze všech jsem já. Na rozdíl od ostatních fanoušků však za dění v klubu nesu přímou odpovědnost, a proto se za neúspěšný start do sezony také všem slušným fanouškům Sparty omlouvám," uvedl Křetínský.

Aktuální situaci na Spartě se věnuje nové vydání Fotbal fokus podcastu:

"Jakákoliv nespokojenost však v žádném případě nemůže omluvit chování části radikálních fanoušků v utkání s Karvinou. Výroky, které posílají kohokoli do plynu, nebo vykřikují na našeho trenéra těžké vulgární urážky, na Spartu nepatří. Ty, kteří se k tomuto jednání snížili, nepovažujeme za naše fanoušky a žádáme je, aby na stadion nechodili," dodal Křetínský.

Zároveň ocenil ostatní fanoušky na tribunách, kteří na vulgarity reagovali nesouhlasným pískotem. Došlo tak k jindy těžko vídané situaci, kdy drtivá většina letenského stadionu nesouhlasila s chováním kotle, který mimo jiné přišel celý v černém a na pískot zbytku osazenstva na tribunách reagoval zvdiženými prostředníčky.

"Chci upřímně poděkovat divákům, kteří se tomuto jednání postavili. Byl to důležitý krok, který může Spartě opravdu velmi pomoci," řekl Křetínský.

Ilustrační foto

Není tajemstvím, že Stramaccioni si s Křetínským rozumí. Sám Ital to už potvrdil v několika rozhovorech. V Hospodářských novinách dokonce Křetísnkého označil za génia. Stejně jako další trenérské osobnosti, s nimiž přišel šéf letenského klubu do styku, obdivuje Stramaccioni jeho hluboký přehled o fotbalové taktice.

Bývalý trenér Interu a Panathinaikosu má ve Spartě smlouvu na dva roky. "Zůstanu minimálně do konce sezony," několikrát zdůraznil.

A nadále má Křetínského důvěru. "Navzdory nedobrému začátku sezony jsem optimistou. Velký počet změn v kádru, který byl ale z mého pohledu potřebný k pozvednutí naší kvality, četná zranění i nečekané vyřazení z Evropské ligy, to vše vytvořilo tlak na zkoušení různých herních variant obnoveného týmu a zkomplikovalo hledání optimální sestavy. Právě to bylo hlavní příčinou našich problémů," mínil Křetínský.

Je nám líto, video expirovalo.
Stramaccioni: Návrat Rosického týmu pomohl, ale občas jsme byli zbrklí

"Pevně věřím, že kvalita našeho kádru i intenzivní práce celého týmu povede velmi rychle k hernímu i výsledkovému zlepšení. Jsem přesvědčen, že jediným, kdo nám může v rychlém zlepšování zamezit, jsme my sami. Tedy v případě, že bude Sparta nejednotná a sparťané vzájemně neloajální. Snad tuto službu našim soupeřům neposkytneme," doplnil majitel klubu.

Sám Stramaccioni uvedl, že se se zástupci ultras potkal ještě před utkáním s Karvinou. Obsah schůzky ale specifikovat nechtěl. "Nebudu to řešit přes média," uvedl. Italský trenér už byl nicméně účasten "akce", při níž radikální křídlo kotle vniklo během tréninku na trávník a na Letnou přineslo jako výstražné varování rakev.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články