Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Jablonec letos konečně vyhrál, Zlín venku opět selhal

Jablonec – Třetí zápas venku a ani potřetí nedokázali fotbalisté Zlína vybojovat bod ani vstřelit gól. A to i kvůli tomu, že Lukáš Železník hned v první minutě předvedl minelu, jaká se jen tak nevidí. Jablonec přitom dokázal odpovědět góly Stanislava Tecla a Ondřeje Mihálika a zvítězil 2:0. Zlín ještě dohrával poslední čtvrthodinu bez vyloučeného záložníka Pabla Podia.

Slavící fotbalisté Jablonce
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Trenér Jablonce Zdeněk Klucký udělal zásadní změnu v sestavě, když z křídla posunul na hrot Tecla. A odměna přišla už v 18. minutě. Nový muž v sestavě Jankovič se na pravé straně zasekávačkou zbavil obránce a centrem levou nohou našel v ideální pozici Tecla, který už měl snadnou pozici k otevření skóre. Prosadil se tak ve druhém utkání po sobě.

První šanci měl přitom Zlín, ale Železník v naprosto stoprocentní příležitosti, kdy už před ním jen zívala prázdná brána, přestřelil. Pak ale dlouho hrozilo jen před brankou hostů. Tecl měl další šanci, ve které ho vychytal gólman Dostál. A Trávníkova střela skončila mimo branku.

Do druhé půle udělali domácí změnu a místo Mehanoviče šel do útoku reprezentant do 21 let Mihálik. Hned po dvou minutách si naběhl za obranu na ideální kolmici, postupoval z úhlu sám na brankáře a Dostála prostřelil.

Zlín se trápil ve finální fázi a nedostával se do větších šancí, aby mohl zápas zdramatizovat. Situaci mu navíc v 74. minutě ještě zkomplikoval argentinský záložník Podio, který za faul zezadu u soupeřova pokutového území dostal druhou žlutou kartu, a hosté museli dohrávat v deseti.

Jablonec pak už soupeři nedovolil žádný střelecký pokus a bez potíží si pohlídal teprve druhý zisk tří bodů z posledních 12 ligových duelů.

FK Jablonec - Fastav Zlín 2:0 (1:0)

Branky: 18. Tecl, 48. Mihálik. Rozhodčí: Pechanec - Hrabovský, Antoníček. ŽK: Trávník, Kubista - Jiráček, Podio, Bartošák, Kopečný. ČK: 84. Podio. Diváci: 2950.

Jablonec: Hrubý - Jankovič, Pernica, Hübschman, Hanousek - Masopust (66. Doležal), V. Kubista, Trávník, Zelený - Mehanovič (46. Mihálik), Tecl (90.+2 Jovovič). Trenér: Klucký.
Zlín: Dostál - Matejov, Janíček, Gajič, Bartošák - Traoré, Jiráček - Ekpai (84. Kopečný), Podio, Holzer (66. Džafič) - Železník. Trenér: Páník. 

Zdeněk Klucký (trenér Jablonce): "Dnešní utkání bylo velmi důležité, potřebovali jsme získat tři body. I hráči to na tréninku vnímali, že potřebujeme nutně vyhrát. Bohužel hned v úvodu první nebo druhé minuty měl soupeř obrovskou gólovku. Nevím jak se mohlo stát, ale zaplaťpánbůh ji soupeř nedal. Pak přišel krásný gól Tecla a vedení. O poločase jsme střídali, herně se mi to nepozdávalo, neměli jsme střed. I proto jsem nahradil Mehanoviče Mihalíkem. To se povedlo, přišel druhý gól, trochu se to uklidnilo a hráli jsme tak, abychom se nedopustili velkých chyb a nedovolili dát soupeři kontaktní branku. Pomohlo nám i vyloučení, soupeř šel do deseti a my získali hodně cenné vítězství."
Bohumil Pánik (trenér Zlína): "Jeli jsme sem s odhodláním, že se pokusíme Jablonec potrápit. Jemu poslední domácí utkání nevyšlo a věděli jsme, že budou obrovsky nachystaní. V první minutě jsme měli vyloženou gólovou situaci, bohužel střela skončila vedle a od toho se odvíjelo celé utkání. Kdybychom branku dali, mohli jsme hrát svůj fotbal, na který jsme byli připraveni. Takto to bylo pouze dobývání. Bohužel nemáme agresivní silné útočníky, kteří by šli ve velkém vápně do soubojů. Hrajeme pouze po vápno, nemáme útočníky. Železník se dává dohromady, Bartolomeu tam nikdy nehrál, Fantiš si prošel řadou zranění. I díky tomu, že nemáme útočníka, je naše hra neplodná, nemáme efektivitu, je to hodně boj a končí trápením. Dnes mi připadá, že se bude vylučovat i za to, že si hráč špatně zavázal tkaničku. Chci se podívat, za co byl Podio vyloučen, není to hráč, který kolem sebe kope a škrábe, je to inteligentní člověk, jsem z toho celý rozmrzelý." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články