Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Další změny ve Spartě: Frýdek měl střet se Stramaccionim a trénuje individuálně

Praha Kádr Andrea Stramaccioniho ve fotbalové Spartě začíná mít trhliny. Obránce Vjačeslav Karavajev odejde s největší pravděpodobností do Ruska, kde o jeho služby stojí Lokomotiv Moskava. Ten se shodou okolností střetne se Zlínem v základní skupině Evropské ligy. Ze Sparty chce ale nečekaně odejít i Martin Frýdek, který už požádal klub o možnost najít si zahraniční angažmá.

Frýdek měl mít podle informací Aktuálně.cz v týdnu názorový střet se Stramaccionim, pod nímž naposledy hrál před týdnem proti Slovácku, kdy v 73. minutě střídal Ben Chaima. Od italského kouče se měl údajně dozvědět, že je pro něj spíš hráčem na střídání. S tím Frýdek zásadně nesouhlasil.

Zřejmě proto už není v nominaci na sobotní utkání na Zbrojovce Brno, s týmem do moravské metropole ani neodcestoval. Sparťanský důrazný záložník požádal Spartu o možnost najít si angažmá v zahraničí.

"V případě, že klub oficiální nabídku obdrží, bude se jí společně s Martinem zabývat. Žádná taková v tuto chvíli není," řekl mluvčí Sparty Ondřej Kasík k Frýdkovi, který je sparťanským odchovancem.

Nový díl Fotbal fokus podcastu nejen o situaci v pražské Spartě:

Na Spartu se Frýdek vrátil předloni po dvouletém angažmá v Liberci a v červenci na Letné po dlouhodobém zranění prodloužil smlouvu do roku 2020. V první lize dosud odehrál 100 zápasů a dal pět gólů. Rudý dres obléká stejně jako jeho mladší bratr Christian a v minulosti jejich otec Martin.

Ze Sparty chce v aktuálně odejít i Karavajev. Stramaccioni nyní dává přednost Ondřejovi Zahustelovi. Ruský reprezentant, který do Sparty přišel z CSKA Moskva, by mohl podle informací Deníku Sport odejít do Lokomotivu Moskva zhruba za dva miliony eur.

Dalším zájemcem o jeho služby je francouzské Nantes, tam ale Karavajev nechce i s výhledem na možnou účast na domácím mistrovství světa, které se bude v příštím roce konat právě v Rusku. Angažmá v Lokomotivu by mu mělo dopomoci k tomu, aby byl více na očích.

Karavajev se totiž dočkal své první nominace do ruského národního týmu a v nadcházející reprezentační přestávce zamíří do Moskvy, kde ho čeká soustředění a příští neděli přátelské utkání proti moskevskému Dynamu.

zdroj: AP autor: Alessandra Tarantino

Ve Spartě je po letním návalu posil těžký nadstav. Stramaccioni už několikrát prohlásil, že v kádru je "příliš fotbalistů" a spolu s vedením klubu bude řešit, kdo půjde z kola ven. Vedle Karavajeva se nejvíce hovoří o Lukáši Julišovi, který by mohl eventuálně posílit Zlín. Proti hraje vzdálenost klubu.

Odejít by mohli i Vukadin Vukadinovič, který přišel do Sparty jako první z letních posil už koncem května. Na Letné podepsal tříletou smlouvu, jenže už záhy bylo jasné, že do základní sestavy se nemá šanci probojovat. Klub za něj zaplatil zhruba třicet milionů korun. Vukadinovičovi navíc nenahrál ani fakt, že se v přípravě zranil.

Až třetí v pořadí je nyní na Spartě David Bičík. Ačkoliv fanoušci často skandují jeho jméno, což zesílilo zejména poté, kdy ani Martin Dúbravka ani Tomáš Koubek svými výkony zatím příliš neoslnili. Bičík mohl zamířit do Liberce, po utkání 3. kola, které se dohrávalo za velmi vyhrocené atmosféry, ale tato otázka není aktuální.

A v neposlední řadě by se mohl odchod týkat i Václava Kadlece. Ten na Letnou znovu přicházel před rokem, a to rovnou za  na ligové poměry astronomickou částku sedmi desítek milionů korun. Kadlec pod Stramaccionim buď nehraje vůbec, nebo jen střídá na poslední minuty. To se však útočníkovi s problematickým přístupem k fotbalu logicky nelíbí.

Zdroj
ČT sport, Aktuálně, Deník Sport, AC Sparta Praha

Hlavní zprávy

Nejčtenější články