Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Jihlavě se nelíbily výroky sudího a zvažuje protest

Jihlava – Outsider vedl nad favoritem od první minuty, nakonec o všechny body přišel v nastavení. Jihlava podlehla Plzni 1:2 a v utkání se vařily emoce. A to i kvůli rozhodnutím sudích. Vedení klubu z Vysočiny zvažuje, zda nepodá protest proti výkonu rozhodčího Pavla Julínka. Podle zástupců Jihlavy poškodil domácí tým ve třech momentech včetně situace před posledním rohovým kopem, z něhož dal hostující Marek Bakoš vítězný gól.

Trenér Jihlavy Ivan Kopecký
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

"Určitě zvážíme, zda nepodat protest. Z našeho pohledu tam byly tři situace, které kdyby byly vyřešeny rozhodčím jinak, utkání by se bezpochyby ubíralo jiným směrem," řekl jihlavský ředitel Jan Staněk.

"Všude na světě mají menší kluby pocit, že rozhodčí pískají nějakým způsobem pro ty větší, a my jsme měli dnes ten pocit taky. Byl to krásný zápas, nechceme brečet, ale zase to nechceme nechat být, pokud bychom byli poškozeni," dodal Staněk.

Penalta o faulu na Novotného?

Domácím se nejprve nelíbilo, že Julínek neodpískal na startu druhé půle penaltu po pádu domácího Filipa Novotného po souboji s Radimem Řezníkem. "Z mého pohledu byla naprosto jasná. Můžeme se bavit, jestli i Plzeň mohla kopat penaltu, protože oni padali neustále. Z té hry se to těžko posuzuje," podotkl jihlavský kapitán Lukáš Vaculík.

Jen žlutá karta?

Poté se domácí rozčilovali v 79. minutě, kdy Tomáš Hájek stáhl unikajícího Pavla Dvořáka a Julínek mu dal žlutou kartu. "Cítíme se poškozeni. Dívali jsme se na situaci ze záznamu a viděli jsme to jako červenou kartu, protože Dvořák by šel sám na bránu. Sudí řekl, že ho tam blokovali ještě dva hráči, kteří byli tři čtyři metry za ním," prohlásil jihlavský kouč Ivan Kopecký.

"Já to nechci moc komentovat. Je otázka, zda by šel domácí hráč ze středu hřiště sám na gólmana. Já myslím, že naši hráči byli v pozici, že by ho tam dva zablokovali. Je to na rozhodčím a ať na svazu rozhodnou, jestli udělal správně nebo ne," podotkl plzeňský trenér Pavel Vrba.

Měl se kopat rozhodující roh?

Jihlavským se nelíbila ani situace před rozhodujícím rohovým kopem v druhé minutě nastavení, po němž Plzeň dala vítěznou branku. "Myslíme si, že tomu předcházel faul na Keresteše," doplnil Staněk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články