Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Uhrin potřebuje, aby se Boleslav zvedla. V cestě stojí rozjetý Liberec

Praha - Nevydařený začátek sezony se budou snažit ve 4. ligovém kole napravit fotbalisté Mladé Boleslavi proti Liberci. Šlágrem víkendového programu bude nicméně vršovické derby mezi Bohemians Praha 1905 a Slavií. Lídr tabulky Plzeň se zase pokusí v Jihlavě udržet svou stoprocentní bilanci v této sezoně, Zlín čeká souboj s Karvinou. Přímý přenos utkání Mladá Boleslav - Liberec sledujte na ČT sport od 19:15.

Dušan Uhrin
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Slovan přijede do Mladé Boleslavi psychicky posilněn bojovným výkonem v duelu se Spartou. Naopak domácí na svém hřišti už dokonce třikrát po sobě prohráli.

"Vstup do ligy se nám nepovedl, musíme na to zapomenout a konečně vyhrát a naplno zabodovat. To se nám podaří, když se vyvarujeme individuálních chyb v defenzivě, které naše dosavadní úsilí znehodnocovaly," řekl Dušan Uhrin, generální sportovní manažer Boleslavi, která nedávno za podivných okolností propustila hlavního trenéra Martina Svědíka.

Nejen o aktuálním stavu ligy se hovoří v novém vydání Fotbal fokus podcastu:

Bohemians se vstup do sezony vydařil nad očekávání. Ještě neprohráli a o body obrali i Spartu na Letné. Nyní se budou snažit bodovat v dalším pražském derby se Slavií. Tu čeká už ve středu odveta čtvrtého předkola Ligy mistrů.

Klokani to vidí jako svou výhodu. "Jedná se o celek z top trojky v Česku. Zápas se ovšem odehraje před jejich odvetou v Lize mistrů. Víme, že to není jednoduché, a budeme toho chtít využít. Mají v týmu asi 25 hráčů, uvidíme, kdo proti nám nastoupí," řekl trenér Martin Hašek.

Kouč Slavie Jaroslav Šilhavý připustil, že ke změnám zřejmě sáhne, aby pošetřil klíčové hráče na odvetu s APOELem. "Čeká nás těžký soupeř. Je to pražské derby, na Bohemce to vždy má grády. Bude plný stadion, určitě se na to těšíme. Samozřejmě nějaké změny uděláme, protože naše priorita je potom po víkendu odveta s APOELem. Tím ale nechci říct, že bychom se vykašlali na Bohemku," prohlásil Šilhavý.

Je nám líto, video expirovalo.
Šilhavý: Neházíme flintu do žita. Jsem přesvědčen, že postup je v našich silách

Jediným týmem, který v tomto ročníku ještě neztratil ani bod, je Plzeň. Navíc spolu se Slavií ani jednou neinkasovala. Na výhry nad Duklou, Jabloncem a Olomoucí se pokusí navázat v Jihlavě, která naopak získala jen bod a ještě neskórovala. Náladu si však zvedla postupem v MOL Cupu.

"Na úvod ligy máme hodně těžký los. Po duelu se Slavií nás čeká souboj s Plzní, která vede tabulku. Pokusíme se vyvarovat hloupých chyb, které jsme na Slavii zaplatili dvěma lacinými brankami. Uspět se dá i proti Plzni, k tomu je potřeba hrát aktivně a nezaleknout se soupeře," míní kouč Vysočiny Ivan Kopecký.

Jihlavě by mohlo pomoci, že Plzeň bude mít v nohách čtvrteční duel s Larnakou v předkole Evropské ligy. "V Jihlavě nás vždycky čekal nepříjemný soupeř, pokaždé to bylo hrozně těžké hlavně po těch pohárových zápasech," řekl kapitán Roman Hubník.

Ilustrační foto

"Musíme se koncentrovat od první minuty, abychom neinkasovali a nedělali zbytečné chyby vzadu, protože nás to pak stojí hrozně sil. Jedeme si do Jihlavy pro tři body. Doufám, že tentokrát od začátku povedeme a zápas bude mít jednodušší průběh než v minulé sezoně, kdy jsme museli otáčet z 0:1 na 2:1," připomněl.

Ostravu doma čeká proti Teplicím reparát za porážku 2:5 na Slovácku. Na první výhru v sezoně kromě Jihlavy čekají také Brno, které se představí v Olomouci, a Jablonec, jejž čeká duel s Duklou. Nespokojenost panuje i ve Zlíně, který zatím bodoval jen s Brnem. Přitom trenér Bohumil Páník potřebuje zvyšovat sebevědomí mužstva před blížící se skupinou Evropské ligy. Proto by se hodila výhra nad Karvinou.

"Start do ligy nám zatím nevychází podle představ. Ve dvou zápasech jsme nedali gól. Mužstvo s novými posilami si musí sednout, hráči získat vazby. To přichází časem, který ale nemáme. Pokud chceme proti Karviné uspět, tak se potřebujeme zlepšit ve finální fázi. A také se více poprat o výsledek, zvýšit agresivitu a důraz," řekl Páník.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články