Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Sparta dál posiluje, z Lille přivedla francouzského záložníka Mavubu

Praha - Posilování kádru pražské Sparty nekončí. Po příchodu devíti nových hráčů doplnil sestavu letenského klubu francouzský záložník Rio Mavuba z Lille. Třiatřicetiletý fotbalista podepsal smlouvu na tři roky.

Rio Mavuba (vlevo) v utkání proti Monaku
zdroj: ČTK/Panoramic autor: Philippe LECOEUR

Mavuba odešel z Lille po devíti letech, během kterých s týmem v roce 2011 získal titul a vyhrál i Francouzský pohár. Před tím krátce působil ve Villarrealu a také v Bordeaux, s nímž v roce 2007 triumfoval v Ligovém poháru. Na kontě má také 13 startů za reprezentaci, ale naposledy si v ní zahrál na mistrovství světa před třemi lety.

"Sparta je nejpopulárnějším klubem v České republice, ale už tři roky nezískala titul. Takže se to budeme snažit společně napravit a doufám, že ligu vyhrajeme," řekl Mavuba pro web Lille, kde plnil roli kapitána.

"Je zde také možnost zahrát si základní skupinu Evropské ligy. A v neposlední řadě mě láká Praha, je to úžasné evropské hlavní město. Budeme tam společně s rodinou a moje děti se budou moci naučit dobře mluvit anglicky," dodal Mavuba, který přišel na svět v dobách občanské války v Angole na lodi v mezinárodních vodách a jako místo narození má uvedeno "na moři". Francouzské občanství získal v roce 2004.

Sparta na přestupovém poli prožívá rušné léto a Mavuba je pro ni už desátou posilou. Kromě italského trenéra Andrey Stramaccioniho klub získal záložníky Tala Ben Haima, Srdjana Plavšiče, Georgese Mandjecka a Vukadina Vukadinoviče, útočníka Marca Janka, brankáře Martina Dúbravku, stopera Lukáše Štetinu a obránce Eldara Čiviče se Semihem Kayou.

Je nám líto, video expirovalo.
Desátou posilou Sparty se stal Rio Mavuba
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články