Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Stramaccioni po generálce: Hráči Sparty se musí naučit pracovat s mými pokyny

Praha - Trenér Andrea Stramaccioni neměl po remíze Sparta 1:1 proti Arnhemu příliš důvodů k velké radosti. Domácí byli v prvním poločase takřka neviditelní a probudili se až ve druhé pětačtyřicetiminutovce. "Byly to dva rozdílné poločasy. První byl špatný, trochu jsme se báli. Nelíbilo se mi to. Druhý poločas byl jiný, snažili jsme se jít do šancí, zlepšilo se to," řekl Stramaccioni.

Je nám líto, video expirovalo.
Stramaccioni: Hráli jsme dva rozdílné poločasy

Spartě vystřelil remízu záložník Josef Šural v 61. minutě. "První poločas jsme nejenže nehráli dobře, ale neměli jsme pořádně ani balon. Těkžo se to hodnotí. Špatně jsme napadali, chtěli jsme být agresivní v presinku, ale dělali jsme to blbě. Musíme si to zpětně vyhodnotit až u videa, co to bylo špatně, jak nám to nevycházelo. Uběhali jsme se, pak jsme dostali balon, byli jsme uvaření a nevěděli, co s tím," řekl Šural.

"Odehráli jsme velmi špatný první poločas, jako bychom se báli hrát. Ztratili jsme deset až dvanáct míčů, bylo tam málo centrů a pozdě jsme presovali. Je pravda, že hráči ve středu pole měli tentokrát úlohy, které pro ně nejsou úplně charakteristické," řekl Stramaccioni.

Ten poslal po pauze na trávník Karavajeva s Plavšičem a Sparta se výrazně zvedla. "Druhá půle byla úplně jiná než první, daleko lepší. Včas jsme presovali, hráli lépe jeden na jednoho. Ukázalo nám to, že musíme na hodně věcech ještě pracovat. Bylo tam i pár dobrých signálů. V první půli tam bylo sedm hráčů z minulé sezony, takže je to spíš o tom, aby se naučili pracovat s pokyny nového trenéra," dodal Stramaccioni.

Trenér Sparty Andrea Stramaccioni
zdroj: ČTK

Spartu teď čeká příští čtvrtek ve třetím předkole Evropské ligy Crvená Zvezda Bělehrad. Srbské mužstvo v domácí odvetě druhého předkola porazilo Irtyš Pavlodar 2:0 a navázalo na úvodní remízu 1:1.

"Měl jsem na zápase skauty a pozorovatele, aby mi předložili podrobný report. Crvena Zvezda bude mít výhodu v tom, že má v nohách více soutěžních zápasů než my, odehrála už dvě předkola. Navíc v sestavě je osm nebo devět hráčů z minulé sezony. Ale my jsme Sparta, dáme do těch zápasů maximum. Uvědomujeme si extrémní důležitost toho dvojzápasu, náš první cíl je základní skupina Evropské ligy," řekl Stramaccioni.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články