Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Janža by se při plzeňské marodce mohl hodit, už ale hostuje na Kypru

Plzeň - Co by teď za něj možná trenér Plzně Pavel Vrba dal. Při marodce Viktorie, která aktuálně čítá pět hráčů, z toho tři vyřazené z fotbalu na delší čas, by se Erik Janža najednou nesmírně hodil. Jenže už je pozdě. Ještě před začátkem soustředění totiž dalo vedení klubu zelenou ročnímu hostování slovinského obránce v kyperském Pafosu FC. Nyní je vše dotáhnuto do konce.

Janža ve Viktorii moc velkou díru do světa neudělal, přestup koncem loňského roku to byl nepovedený, i když si od něj Plzeň hodně slibovala. "Jde o perspektivního hráče. Celý podzim jsme jej sledovali a několikrát jsme se byli osobně podívat na zápase. Jsme přesvědčeni, že pro nás bude velkým přínosem," prohlašovalo vedení.

Do Plzně přišel Janža ze slovinského týmu NK Maribor, kde pravidelně nastupoval v základní sestavě, na západě Čech pak ovšem v uplynulém zbytku sezony nastoupil pouze do třech utkání.

Čtyřiadvacetiletý levý zadák má na kontě jeden reprezentační start a v Plzni má ještě platnou smlouvu na čtyři roky.

Do týmu nováčka kyperské ligy si nyní Janžu vyhlédl slovinský trenér, jenž jej vedl během angažmá v NK Domžale.

"Erik sám cítil, že potřebuje větší herní vytížení, než tomu bylo v minulé sezoně. Proto jsme se domluvili na tom, že půjde na roční hostování," řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek s tím, že prvořadým zájmem hráče i klubu je, aby pravidelně nastupoval.

"Transfer Erika Janži už byl rozpracovaný před začátkem soustředění. Jsme si vědomi, že se nám na soustředění zranilo několik hráčů, ale v této situaci již nešlo nic změnit," dodal Šádek.

Plzeň přišla během soustředění v rakouském Westendorfu o tři důležité hráče, kteří s největší pravděpodobností nestihnou start nové sezony a vstup do kvalifikace Ligy mistrů. Kapitán Roman Hubník a další klíčový obránce David Limberský utrpěli vážná svalová zranění a čeká je delší pauza. Právě za Limberského teď mohl Janža nastoupit.

Kromě výše jmenovaných musí záložník Jan Kovařík na operaci se zlomeným kotníkem. Západočechům se v úterý zranili také další obránci Aleš Matějů a Radim Řezník. Oba však mají jen drobné šrámy a brzy se opět zapojí do plného tréninku.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Viktoria Plzeň

Hlavní zprávy

Nejčtenější články