Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta zamířila na soustředění, nechyběli hvězdní Rosický a Janko

Praha - Fotbalisté Sparty začali přípravu už v minulém týdnu, dnes se vydali na první soustředění, a to do Františkových Lázní. K týmu se připojili i reprezentanti, nechyběl ani Tomáš Rosický dlouhodobě laborující s vleklým zraněním a rakouský reprezentant Marc Janko. Naopak o budoucnosti Daniela Holzera a Martina Haška klub jedná a oba zřejmě odejdou na hostování.

S týmem se poprvé sešly posily v podobě Janka a Martina Dúbravky, na srazu nechyběli ani Tomáš Koubek, Michal Sáček a Lukáš Juliš, o němž se spekuluje, že by mohl odejít do Zlína.

Na place před Generalli Arenou byl zároveň Tomáš Rosický, který přicházel k autobusu v družném hovoru s Davidem Lafatou. Trenér Stramaccioni přitom ještě před týdnem deklaroval, že s Rosickým počítá až za měsíc.

Sparta po příchodu italského kouče Andrey Stramaccioniho v letní přestávce výrazně posílila kádr. Třetí celek uplynulé ligové sezony angažoval vedle Janka a Dúbravky také slovenského stopera Lukáše Štetinu, srbského záložníka Vukadina Vukadinoviče a Bosňana Eldara Čiviče.

To není konec - přijít by měly ještě tři posily: Francouz Thomas Hertaux, Srb Srdjan Plavšič a Izraelec Tel Ben Haim, který už ladí smlouvu v Praze.

Jisté nicméně je, že angažmá si už hledají dosavadní stopeři Ondřej Mazuch, o kterého stojí např. Brno a Mario Holek, jenž může skončit ve Zlíně. Aleš Čermák, který na Letné nechtěl prodloužit smlouvu, odešel do Plzně.

Ve Spartě končí i Tiémoko Konaté, o jehož služby se zajímá Slavia, i když šéf představenstva Jaroslav Tvrdík upozornil, že takový příchod by vzbuzoval kontroverze. Vedení Mladé Boleslavi by zase rádo ulovilo obránce Matěje Hybše.

V nominaci na soustředění pod vedením Stramaccioniho chyběli zranění Costa a Christian Frýdek, do Františkových Lázní neodcestoval ani Filip Havelka, který zamířil na mistrovství Evropy U19.

V kádru na soustředění se naopak objevil sparťanský talent Milan Piško, který hostuje v druholigové Vlašimi. Ze stejné adresy je i čtvrtý gólman Vojtěch Vorel.

Fotbalisté Sparty budou ve Františkových Lázních do soboty a tamní přípravu ukončí přátelské utkání s Karlovými Vary. Sparťané se poté vydají do Rakouska na druhou část soustředění. V Bad Häring by měli poměřit síly s Dynamem Kyjev, Kaiserslauternen a Blackburnem Rovers.

Generálku na ligu odehraje Sparta na Letné ve čtvrtek 20. července proti nizozemskému týmu Vitesse z Arnhemu.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Deník Sport, Právo, sparta.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články