Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Laštůvka do Slavie? Podle Tvrdíka téměř hotová věc, sám brankář je zdrženlivější

Karviná/Praha - Podle vyjádření šéfa představenstva fotbalové Slavie Jaroslava Tvrdíka by se mohlo zdát, že přestup Jana Laštůvky z Karviné je téměř hotovou věcí. Sám brankář se ale v pondělí dopoledne hlásil na tréninku v domovské Karviné a avizovanému transferu ještě zdaleka nic nenasvědčovalo.

"Chci chytat," uvedl Laštůvka s tím, že za současného stavu by ale byl v Edenu v pozici náhradníka. Změnit by to mohl jen případný odchod jedničky Jiřího Pavlenky, o jehož služby projevily zájem bundesligové Brémy.

"Neřeknu žádné velké tajemství, že nás v krátké době pravděpodobně posílí brankář Jan Laštůvka z Karviné. V pondělí se podrobí zdravotní prohlídce a ještě během týdne se zapojí do přípravy," řekl Tvrdík v rozhovoru pro MF Dnes.

Laštůvka, kterému v Karviné po sezoně skončila smlouva, má vedle Slavie nabídku i z Mladé Boleslavi či PAOK Soluň. "Momentálně jsem v Karviné, uvidíme, co bude dál. Je mi pětatřicet let a chci chytat. Na to, abych seděl na lavičce, už nemám čas. A Jirka Pavlenka, kterého asi nechtějí pustit, by měl ve Slavii přede mnou samozřejmě náskok, takže jedničkou by byl on," sdělil karvinský gólman Deníku Sport.

Později na Twitteru Laštůvkův postoj komentoval Tvrdík takto: "Laštůvka je doslova neuvěřitelné překvapení. Včera si podal ruku v Bohumíně s Martinem Krobem. Zřejmě velká hra agenta."

Nic však ještě není definitivní. V následujících dnech by se měla celá situace vyjasnit, a to i s ohledem na možnost, že by Pavlenka přece jen do vysněného Werderu odešel. To ale Tvrdík rezolutně odmítl, i s ohledem na novou strategii mít ve Slavii hráče alespoň dva roky.

"Nabídka Werderu Brémy za reprezentačního brankáře ve výši 1,8 milionu eur s platebním kalendářem do roku 2019 je tak absurdní, že o ní ani nechceme jednat. Jiří Pavlenka má platný kontrakt a zůstává," řekl Tvrdík.

Sám brankář tuto situaci nese nelibě, přestup viděl jako svou životní příležitost, která by se třeba nemusela opakovat. "Lhal bych, kdybych tvrdil, že to hráč nese lehce, což je ostatně cítit i z rozhovorů, které poskytl sdělovacím prostředkům," dodal Tvrdík.

Zdroj
ČT sport, Deník Sport, MfD

Hlavní zprávy

Nejčtenější články