Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Teplice nevyužily možnost a nepředskočily Boleslav, v Jablonci jen hrály bez branek

Jablonec – Velkou možnost dostat se před Mladou Boleslav v tabulce a přiblížit se tak první účasti v evropských pohárech po osmi letech promrhaly Teplice. Tým Daniela Šmejkala na půdě Jablonce, který už jen dohrává ligu ve středu tabulky, nedokázal zvítězit a jen remizoval 0:0.

Martin Fillo
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Hosté měli blízko ke gólu už v osmé minutě. Střelu Ljevakoviče jablonecký obránce Pernica nešťastně tečoval do protipohybu brankáře, ale Hrubý stihl zareagovat a míč, který reflexivně vykopl na tyč, se odrazil zpátky do jeho náruče. To však byla jediná vážnější akce prvního poločasu, v němž Jablonec vůbec nevypadal jako tým, který má na domácím hřišti nejproduktivnější útok z celé ligy.

Až po změně stran musel Teplice několikrát podržet brankář Grigar. Ve 46. minutě si poradil s Považancovou střelou z dálky, o jedenáct minut později se ho pokusil přehodit Trávník z poloviny hřiště, ale teplický gólman se stihl vrátit.

Čtvrthodiny před koncem se znovu vyznamenal jeho jablonecký protějšek Hrubý, který vytáhl chytrou Vošahlíkovu střelu na roh. V závěru mohl domácím zajistit vítězství střídající Mihálik. Sám proti Grigarovi se pokusil teplickému gólmanovi prostrčit míč mezi nohama, ale neuspěl a zápas skončil dělbou bodů.

FK Jablonec - FK Teplice 0:0

Rozhodčí: Proske - Pelikán, Hrabovský. ŽK: Považanec, Trávník, V. Kubista. - Hyčka. Diváci: 2153.

Jablonec: Hrubý - Kysela, Pernica, Hübschman, Zelený - Považanec (85. Mehanovič), V. Kubista - Diviš (68. Hanousek), Trávník, Masopust (76. Mihálik) - Doležal. Trenér: Klucký.
Teplice: Grigar - Král, Jeřábek, Šušnjar, Hyčka - Ljevakovič, Soungole - Fillo, Vachoušek (61. Vaněček), Vošahlík - Červenka (90. Kodeš). Trenér: Šmejkal.

Zdeněk Klucký (trenér Jablonce): "V dnešním zápase Teplice bojovaly o poháry, my o konečné umístění. Bylo to oboustranně dobré utkání, obě mužstva chtěla vyhrát a od první minuty hrála v nasazení. Žádné nebránilo a hrálo se dopředu. Teplice měly velkou šanci po tečované střele, kterou Vlasta Hrubý vykopl na tyč. My jsme také měli šance a v závěru tlak, ale nepodařilo se nám vstřelit branku. Utkání mělo nasazení, tempo, ale chyběl mu gól."
Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Nechci říci, že jsme úplně spokojeni. Po výsledcích, kdy 
Slavia porazila Boleslav a my vezeme bod z Jablonce, bude poslední kolo rozhodně zajímavé. Je o co hrát a takové zápasy si přejí hráči i trenéři. Věřím, že nás čeká zajímavý zápas, který dopadne dobře. Hostíme Duklu Praha, to je vynikající soupeř. Musíme vyhrát a čekat, jak dopadne utkání Boleslavi v Liberci. Dnešní utkání bylo hodně taktické, nám se nepodařilo vstřelit branku. Měli jsme dvě šance, domácí také, ale ani jednomu týmu se nepodařilo dát gól, proto je remíza zasloužená." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články