Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zlín po triumfu v poháru narazil na tvrdou ligovou realitu, prohrál na Dukle

Zlín – Ani skvělé výsledky a historický triumf v poháru nedokázaly probudit Zlín v lize a důkazem toho bylo i předposlední kolo sezony. Ševci si připsali čtvrtou ligovou porážkou v řadě, když na Dukle prohráli 0:1 gólem Holendy. Tým z Julisky už tak na sedmém místě ztrácí na Zlín už jen jeden bod.

Fotbalisté Dukly Praha slaví rozhodující gól proti Jablonci
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Tempo zápasu týmů neohrožených sestupem i bez možnosti vybojovat pohárové příčky udávala od úvodních minut Dukla. Do dobrých příležitostí se po centrech Podaného dostali nejprve Mustedanagič, který ale z voleje minul, a Šimůnek, jehož hlavička jen těsně netrefila branku.

Na opačné straně zahrozil pouze autor vítězného gólu z finále poháru proti Opavě Bartolomeu, avšak jeho pokus domácí brankář Rada zlikvidoval. Největší šanci otevřít skóre měli pak v závěru prvního poločasu opět domácí. Holenda ale z malého vápna zasáhl pouze zlínského gólmana Dostála.

Po přestávce se však už Holenda dokázal prosadit. V 58. minutě si naběhl na centr aktivně hrajícího Podaného a hlavou dal jediný gól utkání. Svým sedmým zásahem v sezoně tak připravil Zlínu už sedmou porážku z posledních osmi zápasů. Pro Duklu pak výsledek znamenal bodový zisk ve čtvrtém z posledních pěti duelů.

Dukla Praha - Fastav Zlín 1:0 (0:0)

Branka: 58. Holenda. Rozhodčí: Nenadál - Mokrusch, Vodrážka. ŽK: Kušnír - Bartolomeu. Diváci: 1352.

Dukla: Hruška - Kušnír, Smejkal, Šimůnek, Podaný - Hanousek, Tetour (61. Bilovský), Mustedanagič - Miloševič (81. Olayinka), Holenda, Koreš (70. Brandner). Trenér: Hynek.
Zlín: Dostál - Matejov, Bačo, Gajič, Hubáček (87. Chwaszcz) - Blanař (62. Masař), Hellebrand (68. Mlynek), Janíček, Traoré, Bartolomeu - Fantiš. Trenér: Páník. 

Jaroslav Hynek (trenér Dukly): "Na začátek bych chtěl pogratulovat trenéru Páníkovi za práci, kterou ve Zlíně odvádí. Dokázal pozvednout celý tým a dovedl ho v této sezóně až k vítězství v domácím poháru. Za druhé bych chtěl pogratulovat Zlínu, jak finále poháru odehrál a že se takový provinční klub dostal úplně nejvýš, do evropských pohárů. A za třetí bych pogratuloval Zlínu za to, jak dokázal odehrát dnešní utkání bez deseti hráčů základní sestavy. Myslím si, že zápas tím ovlivněný být mohl, ale Zlín i tak vybudoval skvělý blok, který dokázal eliminovat naši hru. Ale jsem rád, že ne úplně stoprocentně, jen po většinu utkání. V prvním poločase jsme jej nedokázali překonat. Ve druhém, když už se nám to podařilo, tak jsme byli v dalších fázích dost nepřesní. Ale povedla se nám jedna šance, ze které jsme dali branku."
Bohumil Páník (trenér 
Zlína): "V týdnu jsme ještě dohrávali finálové utkání v poháru, což neslo nějaké důsledky. Někteří hráči nebyli zdravotně v pořádku, protože ve středu jeli úplně nadoraz a hráli dokonce pod injekcemi. To logicky znamenalo, že nám vypadli pro utkání na Dukle. V současné době nám chybí deset hráčů, díky tomu dnes nastoupili mladí kluci. Moc si jich vážím, jak dnešní zápas odmakali. Trochu jsem se bál, abychom k tomuto utkání nepřistoupili po pohárovém finále tak, že bychom dostali nějakou dardu, ale kluci to odehráli se ctí. Kvalita Dukly se dnes projevila a gól byl z její strany jednoznačně zasloužený." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články