Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Naděje na záchranu vyprchává. Bude to hodně těžké, připouštějí hráči Příbrami

Příbram – Užuž to vypadalo na další těsnou záchranu. Příbram v 25. kole vyhrála v Jablonci a celý tým věřil, že se v první lize udrží. Jenže následující tři kola Středočeši prohráli a opět se dostali do složité situace. Po dnešní domácí prohře 2:3 s Brnem připouštějí, že boj o udržení bude už velice těžký. Na čtrnácté Bohemians, kteří mají ještě zápas k dobru, ztrácí Příbram čtyři body.

Fotbalisté Příbrami
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Tlak nepociťujeme, protože jsme v podstatě od začátku sezony ve stejné pozici. Ale samozřejmě jsme cítili, že kdybychom to proti Brnu zvládli, tak by záchrana byla reálná. Teď máme ještě dva zápasy na to, abychom se zkusili zachránit, ale už to bude hodně těžké," řekl kapitán Jan Rezek.

"Nám už nezbývá nic jiného, než získat šest bodů a doufat, že to bude stačit. Víme, že už to bude hodně těžké," doplnil druhý z lídrů týmu Tomáš Pilík.

Ten přitom poslal Příbram do vedení gólem z přímého kopu. Jenže v závěru poločasu domácí vypadli ze hry a Brno zkušeně zápas otočilo a vyhrálo. "Ten gól nám spíš uškodil. Závěr první půle patřil Brnu, měli hodně standardních situací, které Pavel Zavadil umí kopat. Hrozili. Tam byla určitě chyba," hodnotil Pilík.

"Pustili jsme Brno do hry tím, že jsme hloupě vytvářeli standardní situace, které Zavadil zahrává fantasticky. A z jedné nás potrestali. Do druhé půle jsme šli s tím, že se nic neděje, že máme na to, abychom zápas zvládli, ale nezvládli. Chybělo tam úplně všechno," mrzelo Rezka.

Kdepak je zápal?

Zklamaný z výkonu týmu byl i Pilík. "Teď jsem plný emocí a nechci říct něco, co by mě mrzelo. Musím se na to nejdříve podívat. Jsem ale strašně nas***ý," prohlásil Pilík. "Vadí mi práce některých a zapálení do hry. To je špatně. Od některých hráčů bych určitě čekal větší nasazení," dodal.

"Nevím, jestli je prohra s Brnem rozhodující, to bude asi záležet na výsledcích ostatních týmů, ale určitě je to hodně špatné. Chtěli jsme soupeře v boji o záchranu dostat pod tlak, protože jsme hráli jako první, místo toho jsme je dostali na koně. Je to škoda, že šanci na záchranu ztrácíme v domácím zápase s Brnem, které bylo k poražení, a měli jsme to zvládnout. Tam není žádná omluva," uvedl zklamaný Pilík.

Poslední jiskra

Rezek se však nechce vzdávat a stále doufá, že Příbram ještě zabojuje. V příštím kole ale musí bezpodmínečně vyhrát v Jihlavě. "Naděje tam je. Týmy před námi také mají těžký los. Takže když vyhrajeme v Jihlavě a doma porazíme Zlín, tak by to k záchraně mohlo stačit. Uvidíme. Musíme jet do Jihlavy s tím, že chceme vyhrát, jako když jsme jeli do Jablonce," burcuje kapitán. "Musíme jet do Jihlavy s tím, že tam prostě vyhrajeme za každou cenu. Jinak tam ani nemusíme jezdit," dodal Pilík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články