Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Karviná v přestřelce zdolala Hradec, který zabředl do sestupového pásma

Karviná – Po pěti porážkách přišlo první vítězství v důležitý čas. Karviná vybojovala tři body nad Hradcem Králové po atraktivní přestřelce, když vyhrála 4:2. Slezané se tak dostali přes pomyslnou hranici třiceti bodů, která je většinou nezbytná k záchraně. Naopak Hradec se propadl do sestupového pásma, když prohrál počtvrté v řadě.

Utkání Karviná - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Nejprve se během tří minut první půle prosadili domácí Patrik Dressler s Lukášem Budínským, před pauzou snížil Jan Mudra a krátce po změně stran vyrovnal Ladislav Martan. V 66. zápase rozhodl Jan Kalabiška a v závěru ještě přidal pojistku Wágner.

Hradec rozehrál další zápas o existenci lépe. Vyvrcholením jeho aktivní dvacetiminutovky mohl být i gól, ale osamocený Trubač se po uličce Černého zalekl Laštůvky a poslal míč těsně vedle tyče.

Tíhu okamžiku zvýraznila gólová protiakce Karviné. Domácí skórovali z první vážnější akce, a to možná ještě spíš náhodou, protože Dresslerův centr na malé vápno se stočil do horního růžku Ottmarovy brány.

Karviná pak měla deset minut navrch a vytěžila z toho druhý gól. Budínský nachytal gólmana ranou z pětadvaceti metrů, kterou si ještě Ottmar po odrazu od břevna nešťastně srazil za záda.

Hradec se i z dvougólové sprchy oklepal a v závěru poločasu tomu pomohl kontaktní gól, který po přesném Martanově centru zblízka vstřelil Mudra. Hostující bek svým premiérovým ligovým zásahem utnul hradeckou sérii bez gólu, která trvala 327 minut.

Východočeši diktovali tempo hry i v nástupu do druhé půle. Z jejich územní převahy vcelku logicky rezultovalo vyrovnání. Černý se k němu ještě neprobil, ale v 55. minutě prošel zprava do vápna Martan a šajtlí obstřelil Laštůvku.

Domácím však dnes v ofenzivě vyšlo, na co sáhli. Z ojedinělé akce na druhé straně se totiž míč přes Wágnera dostal na malé vápno ke Kalabiškovi, který ho zblízka ve skluzu dopravil za Ottmara.

Hradec i přesto v závěru soupeře přehrával, ale zahazoval šance. Černý snad o milimetry téměř na brankové čáře neusměrnil do sítě centr Vlkanovy a v 78. minutě Laštůvka vytáhl i Chlebounovu hlavičku.

Když už hosté riskovali, vyšel Karviné brejk do otevřené obrany a v 89. minutě Kalabiška předložil čtvrtou trefu Wágnerovi. Oba týmy tak napodobily podzimní přestřelku, v níž Karviná porazila Hradec 4:3.

MFK Karviná - FC Hradec Králové 4:2 (2:1)

Branky: 22. Dressler, 25. Budínský, 66. Kalabiška, 89. Wágner - 37. Mudra, 55. Martan. Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Boček. ŽK: Jovanovič - Jirsák, Mudra. Diváci: 3913.

Karviná: Laštůvka - Moravec, Košťál (79. T. Weber), Hošek, Eismann - Janečka (57. Jovanovič), Budínský - Dressler, Panák, Kalabiška (90.+2 Holík) - Wágner. Trenér: J. Weber.
Hradec: Ottmar - Krátký, Chleboun, Hůlka, Mudra - Jirsák (75. Pázler), Janoušek - Martan, Trubač (72. Vlkanova), M. Černý - P. Černý (82. Žondra). Trenér: Pilný a Frimmel.

Jozef Weber (trenér Karviné): "Hradec byl v úvodu fotbalovější. My jsme se ale dostali do vedení šťastným gólem Dresslera, který centroval, pak přišla druhá branka. Hradec i přesto hrál v poli velice dobře a vyústěním byla branka na 1:2. Jak Hradec vyrovnal, měli jsme nejslabší pasáž zápasu. Nejvíce ale oceňuji poslední půlhodinu, že jsme se dokázali zvednout z psychické nepohody a i po vyrovnání strhnout zápas na naši stranu. Udělali jsme velký krok k záchraně. Musím ale ocenit výkon soupeře, který hrál velice dobře."
Milan Frimmel (trenér Hradce Králové): "Do zápasu jsme vstoupili velice dobře a přesně, jak jsme chtěli 
 aktivně. Bohužel se to lámalo ve 20. minutě, kdy po naší stoprocentní šanci, kdy šel Trubač sám na bránu, domácí dvěma slepými góly dostali zápas do svých rukou. Pokračovali jsme v aktivitě a odměnou nám bylo srovnání stavu. Ale z nedohrané standardky jsme dostali třetí branku, na kterou jsme nedokázali odpovědět. A ke konci, kdy už jsme hráli vabank, jsme dostali čtvrtou branku. Dostali jsme se na sestupové příčky, je to nepříjemné, ale budeme bojovat dále."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články