Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Haška jako svého nástupce doporučil Koubek. Bohemka je pro mě ctí, říká nový kouč

Praha - Martinu Haškovi pomohl k angažmá u fotbalistů Bohemians 1905 i končící kouč Miroslav Koubek, který ho doporučil jako svého nástupce. Sedmačtyřicetiletý nový trenér "Klokanů" chce hráčům pražského celku dodat po sérii deseti kol bez vítězství sebevědomí a třináctý celek ligové tabulky co nejrychleji dovést k záchraně. Hašek si podle svých slov uvědomuje tradici klubu a považuje za čest, že ho klub s nabídkou oslovil.

"Cestou na (nedělní) utkání v Ostravě mi pět minut před stadionem volal trenér Koubek, který mě informoval, že se rozhodl rezignovat po utkání v Příbrami. Řekl mi, že mě pravděpodobně bude Bohemka kontaktovat a že se tak nejedná za jeho zády. S trenérem Koubkem mám dobré vztahy a právě on mě na pozici trenéra doporučil," řekl Hašek.

"Přicházím po trenérovi, který zde odváděl dobrou práci, na podzim dokonce výbornou. Mužstvo bylo narychlo skládané, v létě úplně nové a proces tvorby mužstva trvá déle než osm měsíců. Je logické, že přijdou horší chvíle. Ale jsem přesvědčen, že se mužstvo zase zvedne," dodal. Jako hlavní kouč zatím v první lize vedl ve třinácti zápasech ligové sezony 2011/12 Spartu, jinak trénoval druholigové celky Sokolova, Pardubic a naposledy Vlašimi.

"Snažil jsem se hledat řešení spíš směrem k létu, abych dokončil rozdělanou práci ve Vlašimi. Sportovní ředitel pan Držmíšek mi ale řekl, že je třeba situaci řešit teď hned. Dostal jsem se do situace, kde jsem se musel rozhodnout buď teď hned, nebo pravděpodobně vůbec. Bohemka by si našla jiného trenéra," uvedl Hašek.

Je nám líto, video expirovalo.
Miroslava Koubka nahradí na lavičce Bohemians 1905 Martin Hašek

"Že mě oslovila Bohemka, je pro mě ctí a krokem nahoru. Nebudu říkat, že jsem odmalička Bohemák, to není pravda, nad postelí jsem měl jiné plakáty. Ale pamatuji si, že hráči Bohemky tvořili základ reprezentace a já to jako malý kluk vnímal. Najednou po 40 letech se stávám trenérem tohoto klubu. Uvědomuji si význam, tradici a historii klubu," doplnil. Mužstvo se bude snažit co nejlépe připravit na sobotní utkání s předposlední Jihlavou, která ztrácí na Pražany čtyři body.

"Bohemka je bezprostředně ohrožená sestupem, takže řešíme jediný cíl - co nejdřív ji zachránit v lize. Věřím, že po nějakém letním doplnění by Bohemka mohla postupně pomýšlet v tabulce výš, než se teď nachází," uvedl. "Čeká nás utkání s Jihlavou, to je moment, který teď přebíjí ostatní. Pokud se nám utkání vydaří, bude se nám dýchat líp. Pokud se nám nevydaří, situace by byla velmi vážná," podotkl bývalý reprezentační záložník.

I situaci v Bohemians se věnuje nový díl Fotbal fokus podcastu (od 27:20)

V týmu se znovu potká s nejstarším synem Martinem, kterého už vedl v Pardubicích i ve Vlašimi. "K našemu spojení trenér a hráč dochází potřetí. Poprvé to bylo v Pardubicích, podruhé ve Vlašimi, kde byl Martin první. Nyní se potkáváme v Bohemce, kde byl Martin opět první. Vypadá to, jako když mi to angažmá domlouvá on, ale není to pravda," usmál se Hašek.

"Na Bohemku jsem chodil docela často, měl jsem možnost ji vidět víckrát než jiné ligové týmy. Takže hráče docela znám, stejně jako způsob hry. Bohemka je zdravé mužstvo, které je natrénované, má dobrou organizaci. Ale sérií bez výhry se dostalo do horšího psychického stavu, hráči jsou jen lidi. Takže můj úkol bude hlavně dostat hráče nahoru v hlavách," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články