Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Sparťan Požár: Nefunguje nám vůbec nic, situaci budu řešit s vedením

Mladá Boleslav – Sparťanští fotbalisté zabředli do hluboké krize. Proti Mladé Boleslavi opět herně zklamali, prohráli 0:1 a na vedoucí Slavii ze třetího místa ztrácí už devět bodů. Hlavní trenér Sparty Tomáš Požár si po zápase nebral servítky, sdělil, že ve sparťanské hře nefunguje vůbec nic, a v podstatě vzdal boj o titul.

Trenér Sparty Tomáš Požár
zdroj: Reuters autor: MAXIM SHEMETOV

"Těžko se můžeme bavit o titulu, když jsme prohráli oba dosavadní venkovní zápasy," řekl Požár. "Ani v jednom jsme nedokázali reagovat na vývoj. Nehrajeme dobře, takže se musíme soustředit hlavně na to, jak se dát co nejrychleji dohromady," dodal.

Sparta sice v lize navzdory nepřesvědčivým výkonům porazila doma Bohemians 1905 a Duklu shodně 1:0, venku ale prohrála 1:3 s Jabloncem a dnes v Mladé Boleslavi. "Sejdu se s vedením a budeme situaci řešit. Musíme si vyhodnotit, do jaké situace jsme se dostali," prohlásil Požár.

Podle něj Sparta ztrácí úplně ve všem. "Nefunguje nám vůbec nic. Ve hře nejsou emoce, prohráváme souboje a nedaří se nám ani kombinace," uvedl letenský kouč. "Nedaří se týmu ani individualitám, takže je těžké, aby někdo ten prapor zvednul," dodal.

V Boleslavi to přitom chvíli vypadalo, že se Sparta zvedá. V první půli sice počítali šance jen domácí, hosté ale o přestávce vyměnili Sáčka s Čermákem za Váchu s Néstorem a obraz hry se zcela otočil. Boleslav přesto strhla vítězství na svou stranu, když se po rohu v 68. minutě trefil Da Silva.

"Naše hra nefungovala, proto jsme střídali. Došlo ke zlepšení, ale po inkasované brance už jsme se nedokázali dostat do většího tlaku," řekl Požár. "Máme problémy s obrannými standardkami a útočnými si také nepomůžeme. To všechno nás sráží," posteskl si kouč Sparty.

Spartu navíc už v pátek čeká domácí zápas s pátým Zlínem, který stejně jako čtvrtá Mladá Boleslav ztrácí na třetí Spartu čtyři body. Letenští tak na hledání ztracené formy nemají moc času. "V kabině si hráči vyříkávají spoustu věcí. Je vidět, že jim to není jedno, ale je potřeba to přenést na hřiště. Ne o tom jen mluvit," řekl Požár. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články