Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Fillova penalta zajistila Teplicím první jarní triumf

Teplice - Hubené vítězství 1:0 nad sestupem ohroženou Jihlavou slaví fotbalisté Teplic. Svěřenci kouče Daniela Šmejkala měli v průběhu duelu viditelnou převahu, ale brankáře Hanuše překonali pouze jedinkrát. V 53. minutě rozhodl Martin Fillo střelou z pokutového kopu. Domácí získali před vlastními příznivci teprve potřetí v sezoně plný počet bodů a pojistili si šesté místo, hosté zůstávají patnáctí. 

Utkání Teplice - Jihlava
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Jihlava poslední dva zápasy na Stínadlech vyhrála a hned v úvodu byla blízko k tomu, aby Teplickým zavařila ještě jednou. V domácí brance kvůli nataženému tříslu scházel Grigar a jeho náhradník Chudý se v osmé minutě při rozehrávce rozkoukával tak dlouho, až mu do ní vložil nohu Dvořák. Vlastní minelu však stačil napravit.

Poté začala monotónní podívaná: teplická snaha bez větších šancí. Asi nejlepší pozici měl ve 34. minutě po Horově průniku Nivaldo. Pálil prakticky sám z malého vápna, ale prostor mezi tyčemi netrefil.

Z klinče se oba týmy vyprostily až v 51. minutě, kdy Jihlava soupeře nakrátko zatlačila. Centr ze strany nicméně domácí obrana zkrotila a následně uháněl do brejku Hora. Posunul míč Červenkovi, který uháněl z levé strany sám na brankáře. Zvolil kličku dobíhajícímu Rosovi a přes jeho nohy upadl. Kopala se penalta, kterou Fillo prakticky bez rozběhu proměnil.

Jihlava sice zkoušela tvořit, ale přiliš nebezpečná nebyla. Naopak sama nechávala v obraně hodně skulin pro protiútoky. V 59. minutě centroval zprava Fillo a Hora na malém vápně hlavičkoval těsně mimo, o sedm minut později zase průnik Vošahlíka zastavili hosté jen faulem, který málem potrestal z přímého kopu Hora.

Tou dobou se hrál divácky atraktivní fotbal. Fanoušci viděli závar před brankou Teplic po skákavém centru Hronka, vzápětí na druhé straně nápaditě rozehraný roh a zblokovanou ránu Vondráška a pak i nepřesný pokus Kroba.

Jenže góly nepřicházely, a to ani z naprosto jasných šancí. V 74. minutě ustál Červenka souboj u pomezní čáry a parádním pasem našel rozběhnutého Vošahlíka, jenž sám před Hanušem zaváhal a vyprodukoval pouze skákavou střelu vedle.

Až v poslední desetiminutovce začala být Jihlava nebezpečná, hlavně ze závarů. Nejblíže vyrovnání byl po rohu v 84. minutě Dvořák, z malého vápna ale poslal míč jen do středu branky. Víc už Severočeši hostům neumožnili.

19. kolo první fotbalové ligy:

FK Teplice - Vysočina Jihlava 1:0 (0:0)

Branka: 53. Fillo z pen. Rozhodčí: Pechanec - Koval, Vlasjuk. ŽK: Fillo - Krejčí, Batioja, Hronek, Rosa, Zoubele, Urdinov. Diváci: 3123.

Teplice: Chudý - Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob - Kučera, Ljevakovič - Fillo (76. Hyčka), Hora, Nivaldo (62. Vošahlík) - Červenka (80. Vaněček). Trenér: Šmejkal.

Jihlava: Hanuš - Tlustý, Krejčí, Rosa (78. Mišůn), Urdinov - Vaculík, Hronek, Štěpánek, Batioja (60. Zoubele) - Ikaunieks (64. Rabušic), Dvořák. Trenér: Bílek.

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Do 60., 65. minuty jsme byli lepší, ale pak jsme nedokázali proměnit dvě situace a malinko znervózněli, musel nás podržet i gólman. V těch předchozích zápasech jsme šancí moc neměli, dneska ano. Můžu jen doufat, že je hoši začnou proměňovat. Pět bodů z prvních tří zápasů bereme. Řekl bych, že jsme spokojeni, ale situaci v tabulce má cenu řešit nejdřív za další dva zápasy. Počítáme, že u Grigara to bude na pět až šest týdnů. Chudý ho ale zastoupil velmi dobře."

Michal Bílek (trenér Jihlavy): "Jsem zklamaný, domácím jsme to vítězství nabídli. Bylo vidět, že chyběl Urblík, který se zranil v týdnu. Chyběl nám hráč, který umí podržet míč a zklidnit hru. V první půli jsme nebyli schopni kombinovat, nebyli jsme nebezpeční, pak jsme zase domácím tu branku doslova nabídli tím, že jsme nedokázali zastavit brejk. Jeli jsme sem s tím, že jestli se chceme zachránit, musíme vydolovat nějaké body zvenku. V každém zápase hrajeme pod tlakem, začíná to být bohužel znát. Chtěli jsme hodně zhustit střed pole, podobně jako na Slavii. Ale příčina není v rozestavení, my to nezvládli technicky a ani to úsilí nebylo v pořádku."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články